2009. március 12., csütörtök

6. nap - A szeretet adománya

Jöjj el, Szentlélek! Jöjj el, Szeretet Lelke! Jöjj Szentlélek, áraszd szét a mennyből szereteted sugarát! - Ma egy virágot szemléljünk... kint a természetben, a kertben vagy egyszerűen az utcán... formájával, színeivel, szépségével és illatával lásd, hogy érted van itt, neked teremtette Isten. Ha elég nyitott vagy rá, egy élményt, életet fog nyújtani ma ez a virág.

"A Lélek gyümölcse: szeretet" (Gal 5,16). A Szentlélek a szeretet Lelke, pünkösd pedig a szeretet legfölségesebb kinyilatkoztatása. A Szentlélek: szeretet. De milyen szeretetről van szó? Elsősorban nem a mi Isten iránti szeretetünkről, hanem Isten szeretetetéről, mely a testvérem iránti szeretetre indít.

Tapasztalom-e Isten szeretetét? Kivel kell megújítanom a kapcsolatomat?

Jöjj Szentlélek, jöjj Szentlélek Úristen, jöjj, örök Szeretet, taníts meg engem mindig szeretni, elsőnek szeretni, viszonzás nélkül is szeretni, megbocsátani és bocsánatot kérni.

"Veni Sancte Spiritus" - "Jöjj Szentlélek, töltsd el híveid szívét és gyújtsd meg bennük szereteted tüzét". Az imabeszélgetésben kérjem az Urat, mutasson rá életem azon területeire, ahol szükségem van Isten szeretetére - és ahol jobban szerethetek másokat.


Testvérek,
hívjuk a Szentlelket és legyünk biztosak, hogy megérint, itt van és itt lesz velünk. Mondjunk egy fohászt a csíksomlyói zarándokokért, hogy testben-lélekben célbaérjenek és sokan tapasztalják meg a Szentlélek áldásait! Áldott készülődést!

Nincsenek megjegyzések: