Hőn imádott Uram, Isteni Hitvesem! Hálát adok Neked minden kegyelmedért! Köszönöm, hogy megváltottál, hogy a Tiéd lehetek. Kérlek, add kegyelmedet, hogy egyetlen ember se vesszen el! Add, hogy mindenki megtérjen Hozzád! Kérlek, add meg nekik, hogy felismerjék bűneiket, azokat mielőbb megbánják, meggyónják, és visszatérjenek Hozzád, Megváltó Istenükhöz! Kérlek, ó végtelen irgalom, végtelen szeretet, indíts mindenkit igaz bűnbánatra! Add meg nekünk a kegyelmet, hogy megjavuljunk, és Hozzád hűségesek legyünk mindhalálig! Valljunk meg Téged az emberek előtt! Beszéljünk Rólad, hirdessük Evangéliumodat akár alkalmas, akár nem, és ha kell, életünk feláldozása árán is tegyünk tanúságot Rólad, Aki Magad vagy az igazság, az út és az élet. Erre áldj meg mindnyájunkat az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében! Ámen

“Jézusom, Te ott haldokolsz a keresztfán. Utolsó erőddel felkiáltasz: Szomjazom! A lelkünkre szomjaztál, hogy megtérjünk Hozzád, örök életünk Szerzőjéhez. Apostolaid és az ő utódaik szétvitték a jó hírt, az Evangéliumot a föld négy égtájára. Aki csak akarja, meghallgathatja, tettekre válthatja, és üdvözülhet. De jaj, a búza közt ott van a konkoly is. Ellenség műve. Az ördög nem alszik. Aki szóba áll vele, azt becsapja, és a kárhozatba taszítja. Az embereket elkápráztatja a földi vagyon, a csillogás, a hatalom és az érzékiség. Muszáj közbe avatkoznod. Meg kell menteni a lelkeket. Prófétákat küldesz, akik által figyelmezteted őket. De sokan süketek és vakok. Inkább hallgatnak a sátán hazugságaira, mint Rád, a Megváltóra. Hogy mégis megmentsd őket, keresel Rád hagyatkozó, buzgó lelkeket, akik Veled egyesülve feláldozzák magukat a szegény bűnösökért. Vállalnak áldozatot, szenvedést, sőt még a vértanúságot is Irántad való szeretetből. Ezek a lelkek rengeteg bűnöst mentenek meg az örök kárhozattól.
Emberek, hívők! Jézus ma is hív a keresztről: legyetek emberhalászok! Az Úr a világ végezetéig szomjazik a lelkekre. Rajtunk múlik, hogy kielégítsük szomját. Kérjük kegyelmét, hogy ha kell, a vérünket is ki tudjuk ontani Érte. Valljuk meg Őt az emberek előtt, és Iránta való szeretetből tartsunk ki Mellette mindhalálig. Ezt a kegyelmet adja meg nekünk, minden igaz hívőnek az Atya, a Fiú és a Szentlélek. Ámen.”