2012. február 4., szombat

(25) – Ima a látnokok védelméért

„Ó, Legmagasságosabb Isten.
Hozzád könyörgök, hogy valamennyi szent hírnököd számára védelmet nyújts, a világban.
Imádkozom, hogy védelmet találjanak mások gyűlöletével szemben.
Kérlek, hogy Legszentebb Szavad a világon mindenhol gyorsan elterjedjen.
Védd meg hírnökeidet a rágalmazástól, a gyalázástól, a hazugságoktól és mindenféle veszélytől.
Védd meg családjaikat, és mindenkor borítsd be őket Szent Lelkeddel, hogy azokat az üzeneteket, melyeket ők a világnak adnak, töredelmes és alázatos szívvel fogadják. Ámen.”

2012. február 1., szerda

Uram, Istenem, most nem magamért, népemért imádkozom. Számodra szempillantás, számunkra nemzedékek sora, mióta magunkon érezzük sújtó kezed. Pedig nem hagytál el. A benned bízókat ezalatt is megtartottad. Népünknek is adtál lehetőséget arra, hogy hozzád térjen. Nem akar hozzád térni. Tombol a bűn, a hitetlenség. Szinte gúny tárgya lett, aki rólad bizonyságot tesz. Irgalmazz nekünk. Fordítsd újra felénk arcodat. Adj nekünk, népünknek, egyházunknak, benned bízó, jó vezetőket. Fiataljainkat tanítsd meg, hogy érteni és értékelni tudják igédet. Unják meg a céltalanságot, szolgálni tanuljanak. Engem és családomat is áldj meg hűséggel, igazsággal, hogy mi is szolgálhassuk népünk megújulását. Ámen
/V.L./


Uram, itt állunk előtted megszégyenülten és mégis megkönnyebbülve. Tapasztalhatjuk naponta csodáidat annak ellenére, hogy keveset tanulunk önzetlen szeretetedből. Képtelenek vagyunk egymásért igazán, tiszta szívből imádkozni, hiszen gúzsba kötnek évek/évtizedek bevett szokásai: elkülönülten élünk egymástól, s már-már atomjaira hull társadalmunk. Amikor halljuk a rémhíreket, a média által felnagyított ellentéteteket, képesek vagyunk magunk is begubózni, ahelyett, hogy Téged kérnénk: segíts nekünk együtt élni magyarként, cigányként, svábként, vagy épp román vagy szlovák nemzetiségűként. Könyörögve kérünk, add, hogy ne engedjünk a külső hatásoknak, s ne elhatárolódjunk, hanem a Te segítségeddel tudjunk egymásért könyörögni, meggyötört életünk szabadulásáért együtt imádkozni. Elhajlott nemzetség lettünk, kérünk, hajlítsd Hozzád újra szíveinket. Ámen


Uram, köszönöm, hogy emberré teremtettél. De figyelmeztess arra is, hogy magamtól nem vagyok más, csak egyszerű élőlény! Add nekem, Lelkednek erejét, hogy ki tudjak emelkedni az állati sorból! El ne veszítselek, s veled együtt el ne veszítsem az emberség méltóságát, nekem ígért dicsőségét! Jól tudom, nem vagyok rá méltó. Jól tudom, sokszor gonoszabb vagyok a farkasoknál. Hány ember lelkét keserítettem meg, hányszor éreztem, hogy nem tudok eléd állni haragom, gyűlöletem miatt! Bocsáss meg nekem, amikor elfeledkeztem emberségemről! Emelj magadhoz, és segíts, hogy mégiscsak hasonlítani tudjak Krisztushoz, és lehessek megváltott, szerető és szeretett gyermeked! Ámen.
/V.L./


Uram, Mennyei Atyám! Mindig máshol keresem a boldogságot, ahelyett, hogy Hozzád jönnék, és engedném, hogy boldoggá tegyél engem a Veled való kapcsolat által. Szeretnék tiszta szívvel járni életem útján, tudom, hogy Jézusért ez is lehetséges! Ámen


Urunk, bocsásd meg, ha belőlünk is hiányzik a kitartás, ha olykor talán még tőled is elfordulunk. A magunk erejéből képtelenek vagyunk arra is, hogy fogadalmainkat megtartsuk. Kérünk, ne gyengeségeinkre tekints, hanem Krisztus érdeméért tartsd meg életünket!


Urunk, hisszük, hogy te őrzöd lépteinket, és ha tévutakon is járunk sokszor, tekinteted nem hagy el. Kérünk, adj nekünk Lélektől jövő bölcsességet, hogy tudjunk változtatni elrontott dolgainkon! Ámen.


Urunk, köszönjük, hogy az áldott élet lehetőségét mindannyiunknak felajánlod. Áldásaid gazdagsága naponként ránk köszön megannyi teremtett csodából. Segíts keresnünk, és megtalálnunk a magunk helyét a te teremtett rendedben! Ámen.


Urunk, köszönjük, hogy szívünkbe írtad a te törvényedet. Bocsásd meg, ha gyarló emberként türelmetlenül mindent azonnal akarnánk. Bocsásd meg, hogy alapok nélkül akarunk építkezni. Taníts bennünket a te akaratodnak helyes ismeretére és tiszteletére! Ámen.


Urunk, szeretnénk örök kötelékkel ragaszkodni kegyelmedhez. Ha viharok tépázzák hitünket, ha kétségek húznak le bennünket, akkor is segíts hűséggel megmaradni benned! Ámen.


Urunk, taníts bölcsen számlálni napjainkat, hogy naponként keressünk téged, hogy életünk ne terméketlen fügefa legyen! Segíts, hogy áldásoddal gyümölcstermő életek lehessünk – a te dicsőségedre, és az emberek szolgálatára! Ámen.
Drága Mennyei Atyám!
Köszönöm az áldásaidat, amelyekkel nap, mint nap megajándékozol. Köszönöm a szeretetet, amelyet általad kapni és adni tudok. Köszönöm a megváltás kegyelmét, az életemben. Köszönöm, hogy gyermeked lehetek. Köszönöm a mindennapok gondjait is, mert tudom, hogy Veled és általad élhető a földi lét, és köszönöm az ígéretet, hogy örökké velem maradsz. Ámen


Drága Mennyei Édesatyám!
Hálás a szívem a reggeli együttléteinkért. Hálás vagyok, hogy szólsz hozzám. Kérlek Uram, őrizd meg a szívemben Igédet, és ne hagyd, hogy a világ elorozza a Veled való közösségem örömét. Add, Uram, hogy szeretetedet mások is megtapasztalhassák. Vegyék észre mérhetetlen kegyelmedet az életükre nézve. Jézus érdeméért kérlek hallgass meg engem. Ámen


Édes Istenem, túl sokra becsüljük mi ezt a földi életet. Még akkor is, ha gyenge, beteges ez a mi sátor-testünk, talán akkor még inkább ragaszkodunk hozzá. Köszönjük, hogy adtad, hogy alkalmassá tetted mindannak befogadására, amivel meg akarsz ajándékozni minket. De nagyon szegények volnánk, ha azt tudnánk, hogy ennyi az egész jövőnk. Mit ér az életnek minden ragyogása, ha nemsokára úgyis megöregszünk, elkopik a sátor és mi hiába foltozgatjuk, ki kell költöznünk belőle. Köszönöm, hogy te többre becsülsz, mint mi magunkat. Többet akarsz adni nekünk, mint amit kérni képesek vagyunk. Mutasd meg nekünk hitben és reményben már itt azt a hajlékot, melyet Krisztus készített a számunkra. Ámen.
/V.L./


Felséges Istenünk, minden jót Tőled kaptunk, s Neked mondunk hálát mindenért. Bocsásd meg nekünk mindazt, amit vétettünk és mulasztottunk ellened és embertársaink ellen. Szánkkal hirdetjük, hogy Hozzád tartozunk, de embertársaink mellett nem állunk ki hangos szóval, akiknek etnikai hovatartozásuk miatt hátrányos helyzet jutott ebben az életben. Add, hogy amint Krisztus Urunk magára vette bűneinket, mi is részt tudjunk vállalni elkeseredett embertársaink szenvedéseiben, gyötrődéseiben. Segíts bennünket egymás terhét hordozni! Add, hogy a másik emberben, bár bőre színe nem egyezik a miénkkel, felfedezzük, hogy őt is TE képedre és hasonlatosságodra teremtetted, s Te leheltél belé életnek lelkét. Vezess bennünket Szentlélek Isten a megbékélés útján. Add, hogy ne csak szólamok hangozzanak ajkunkról, de tetteink hirdessék: Előtted Uram minden teremtmény egyenlő, s csak Krisztus válthat meg bűneinkből. Ámen


Istenem, biztosan tudom, hogy te nem aszerint szereted vagy nem szereted gyermekeidet, hogy melyik napon tisztelnek téged. Köszönöm, hogy ünnepet adtál, hogy nem kell állatok módjára húzni az igát minden nap. Minden vasárnap kiemelhetem a fejem a munkából, részt vehetek a közösségben, hallgathatom igédet, együtt lehetek családommal, barátaimmal. Emlékeztess, hogy Krisztus valóban feltámadt, és nekem is életet szerzett. Ámen.
/V.L./


Istenem, hallom hívásodat. Megpróbálom követni Krisztust az ő útján. Az én utam bizonytalan, de az ő útja biztos út. Azon kívánok járni. Ha a körülöttem zsongó nyugtalanság beszűrődik életembe, megint csak hozzád fordulok. Ameddig van ereje hitemnek, hogy teljes mértékben rád bízzam magam, megnyugvást találok lelkemnek. Add, hogy ez a nyugalom megmaradjon holtom napjáig, míg kiszakadva a nyugtalanság világából beléphetek hozzá, a teljes, végső biztonságba. Add, hogy ezt a nyugalmat örököljék gyermekeim, unokáim. Tedd igádat kedvessé, terhünket könnyűvé, közösségünket állandóvá szereteteddel. Ámen.
/V.L./


Istenem! Köszönöm hozzám való lehajlásodat! Nagy kegyelmed munkálkodik életemben, add, hogy másokra is így nézhessek, mert ez a gondolat másokra is igaz. Bennük is munkálkodsz. Dicsőség Neked! Ámen


Jöjj el, Uram Jézus! Földi életünk ezernyi nyomorúságában, saját bűneink terhét hordozva, mások bűneinek átkát szenvedve, az emberi bölcsesség naponta megújuló csődjét tapasztalva, embervilágunk zavaros iránytalanságát figyelve ez marad egyetlen reménységünk. Köszönjük, hogy minden nap velünk vagy. Köszönjük, hogy igédben minden nap irányítást, bátorítást adsz. És köszönjük nagy ígéretedet, hogy idejében eljössz, és meg fogod valósítani minden ígéretedet. Kérünk, ne várj soká. Jöjj, és hozd el országod diadalát. Készítsd fel népedet, benne engem és enyéimet, méltó fogadásodra. Addig pedig adj kitartást, erőt, hitet és bizalmat, maradjon velünk, mindnyájunkkal, áldott kegyelmed. Ámen.
/V.L./


Kegyelmes Istenem, ítélő bírám! Én bevallom, hogy bűnös vagyok, mégis milyen sokszor ítélkezem mások felett. Őszintén ítélkezem. Nagyon felháborít, nem az, amivel csak magának okoz kárt valaki, de a kíméletlen kizsákmányolás, a mások bőrén kívánó meggazdagodás, a belegázolás a mások becsületébe, és ehhez hasonló bűnök nagyon kiborítanak. Kell az az alázat, hogy én is bűnös vagyok, hogy lecsillapodjam. Hogy ne dobáljak követ akkor is, mikor nincs igazam. Hogy tudjam, én se vagyok illetékes az ítélkezésre. De ha felettem ítélkeznek illetéktelenek, kérlek, engem is védj meg. Úgy is, hogy közben figyelmeztetsz: többé ne vétkezzem. Ámen.
/V.L./


Mennyei Édes Atyám!
Köszönöm áldó kezedet, köszönöm, amikor megsebzel, de be is kötözöl. Köszönöm életem apró örömeit is, melyben láthatom a te fényedet. A te ölelő két karod tart engem és szeretteimet, így biztos helyen vagyunk. Uram, áldásodat ne vond meg tőlünk. Jézusért kérlek, hallgass meg. Ámen.


Uram! Felelős vagyok embertársaimért és ezt a felelősséget nem lerázni szeretném magamról, hanem vállaimra venni segítségeddel. Ámen


Uram, Istenem, édes jó Atyám, megköszönöm, hogy eddig velem voltál. Amikor nem ismertelek, akkor is mellettem voltál. Amikor megismertelek, atyai szeretetedbe vontál. Jó volt és jó marad naponta veled találkozni, veled beszélgetni. Te minden kérdésünkre felelsz, ha rád hallgatunk. Meghallgatod gyarló szavainkat, szóba állsz velünk. Maradj velünk, Urunk, és adj nekünk elég okosságot, hogy ne a folyton változó emberi bölcsesség fövenyére, hanem igéd kősziklájára építsük életünket, munkánkat, jövőnket, bízzuk rád népünket, családunkat, utódainkat. Tarts meg, védj meg, adj biztonságot nekünk. Egyedül benned bízunk, őrizz meg Fiad közösségében, és fogadj magadhoz, mikor majd mennyei ajtódon kopogtatunk. Ámen.
/V.L./

2012. január 31., kedd


(24) – Ima a megbánt bűnök után járó büntetés teljes elengedésének nagy ajándékáért

„Ó, Jézusom, Te vagy a világosság a Földön, Te vagy a láng, mely minden lelket megérint.
Kereszthalálod áldozatára mi nem vagyunk méltók. Irgalmad és szereteted nem ismer határt. Tudjuk azonban, hogy a Te szereteted irántunk nagyobb, mint amelyet mi tanúsítunk Irántad.
Ó Urunk, add nekünk az alázat ajándékát, hogy ez által kiérdemelhessük Új Királyságodat.
Tölts el minket Szentlelkeddel, hogy előbbre juthassunk és vezethessük hadseregedet, hogy hirdetni tudjuk Szent Szavad Igazságát, és felkészíthessük testvéreinket Második Eljöveteled dicsőségére.
Tisztelünk Téged.
Áldunk Téged.
Felajánljuk Neked önmagunkat, bánatunkat, szenvedéseinket ajándékként a lelkek megmentésére.
Szeretünk Téged, Jézus.
Légy irgalmas minden gyermekedhez, bárhol is lennének. Ámen.”

- ezt az imát 7 egymást követő napon keresztül kell imádkozni.-

2012. január 29., vasárnap

(23) – Ima Benedek pápa biztonságáért

Szűz Mária: “… egy különleges ima, a Keresztes Imahadjárat 23. imája, Benedek pápa biztonságáért:

Ó, Örök Atyám, szeretett Fiad, Jézus Krisztus nevében, és azokért a szenvedésekért melyeket azért szenvedett el, hogy a bűntől megmentse a világot, most arra kérlek, hogy védd meg a Katolikus Egyház földi szent Helytartóját, Benedek pápát, hogy ő is segíthessen gyermekeid és minden Felszentelt Szolgád megmentésében, a sátán ostorcsapásaitól és bukott angyalai uralmától, akik a Földön járva lelkeket lopnak.
Ó, Atyám, védelmezd meg földi Helytartódat (pápádat), hogy gyermekeidet az igaz ösvényen vezethesse a Földi Új Paradicsomod felé. Ámen.”