2009. március 12., csütörtök

3. nap - Az erősség

Jöjj, Szentlélek Úristen! Jöjj el, Erősség Lelke! Ma magam elé képzelek egy fát, annak gyökérzetével együtt... vagy kimehetek a természetbe és egy fa törzsét megérinthetem. Benne az élet rezdüléseinek szilárd tartása, stabilitása van. Erő van benne, de nem erőszakos. Állandó, mégis évszakonként megújul.

"És a ház nem dőlt össze, mert sziklára épült" (Mt 7,25). Isten ma erővel akar felruházni, a kitartás és a hűség lelkületével. Törékenységemben, sebezhetőségemmel hívom a Lelket. Fizikai és lelki fáradalmaimban, vállalkozásaimban vágyakozok az Erős Lélek, elkezdett munkáimban, hivatásom feladataival kérem kegyelmét. Szentlélek, jöjj és erősíts meg engem... frissíts, bátoríts! Ne engedd, hogy beleszürküljek... belefásuljak hétköznapi rutinjaimba. Kérem az elevenség, éberség, az őszinte benső derű ajándékát.

Erős Lélek, jöjj és Te lélegezz bennem, hogy gerinces, jellemes keresztény legyek. "Jött az áradat, nekizúdult a háznak, de az nem dőlt össze" (Mt 7,27).

Miben lehetek még következetesebb, hol újíthatom meg hűségemet?

Kérjük egy imabeszélgetésben az Urat, hogy akarata szerint erősítsen meg minket és családunkat.

Testvérek,

ma is találkozzunk az imában, pünkösd novénájában. Pünkösdben ne a Szentlélek ünneplésére, hanem megélésére, átélésére készüljünk! Ma szánjunk egy kicsivel több időt az imára, mint előző napokon.

Nincsenek megjegyzések: