2010. április 29., csütörtök

Uram bocsáss meg azért, hogy nem őriztem jól a lelkemet, hogy az ördög iszonyú magvakat, gondolatokat, akaratokat, ítélkezést, bántást, haragot tudott beleszórni. Segíts, hogy sokkal éberebb lehessek. Bocsásd meg, hogy nem őriztem jól az enyéim lelkét sem, nem vigyáztam, nem figyeltem rájuk. Kérünk, hogy serkents fel mindnyájunkat. Add, hogy igazán felébredjünk, és őrhelyünkön éberen állhassunk, hogy ne vethessen tovább az ellenség. Kérünk, hadd találjuk meg még a megbánás helyét, az utat a kereszthez, hogy megtisztíthass, és megáldhass. Kérünk, könyörülj meg rajtunk! Ámen.


Uram, bocsásd meg legnagyobb bűnünket, a megszokott úrvacsorázást. Bocsásd meg, hogy mindig olyan magabiztosan mentünk asztalodhoz, mint akiknek ez jár, mint aki most valami nagy jót tesz. Bocsásd meg a bűnbánatnélküli útjainkat oda a kereszthez. Könyörülj rajtunk, hogy Lelked igazán megszomoríthasson bennünket, és úgy mehessünk, mint akik most új életet, örök életet vesznek. Köszönjük, hogy beszéltél velünk megtört testedről, mérhetetlen szeretetedről. Köszönjük, hogy füleinkkel hallottuk, és most szemeinkkel láthatjuk majd, kezeinkkel érinthetjük, és szánkkal ízlelhetjük, hogy jó vagy. Segíts úgy menni, hogy az úrvacsora lehessen most üdvösségünkre való ételünk és italunk, amire Te adtad, hogy ezután igazán tudjuk a Te dolgaidat cselekedni. Ámen.


Uram, emberileg annyira érthetetlen, hogy nekem üdvösségem lehet, és hogy neked ezért kellett iszonyatosan szenvedned, és megkóstolnod a kárhozatot. Egy élet, és egy örök élet sem lesz elég, hogy ezt megköszönjük Neked. Hadd mondjuk ezen a napon nagyon csendesen, ha megértettük keresztedet, és a mienket is ? köszönöm Úr Jézus, hogy ezt tetted értem. Ámen.


Uram, énekeltük, hogy "Jöjjön el a Te országod hozzánk!? Ezen a héten a Te országod csapatai ott állnak a határszélen. Ezen a héten meghódolhatunk egészen Neked. Az Igéd, a szereteted minden hatalmával és erejével körülvesz minket, bekerít minket, el akar foglalni. Segíts, hogy már az első reggelen feladjunk minden ellenállást. Had lehessünk egyszer majd együtt a Te országodban. Ámen.


Uram, hadd adjak hálát azért, hogy sáfárrá tettél az ellenségemen. Kérlek, taníts meg arra, hogy észrevegyem az alkalmat, amit azok készítenek, akik szidnak, akik gyaláznak, akik gonosz hazugságot mondanak ellenünk. Köszönjük, hogy van ellenség. Hadd áldjunk azért, hogy ezeken keresztül dicsőíted meg magadat. Köszönöm Uram, hogy ezen a világon minden a dicsőségedet munkálja. Hadd ragyoghasson fel rajtunk is ez a csodálatos, tiszta, fényes arcod. Adj vágyat arra, hogy elkezdjük ezt az életet. Hadd vegyük észre az alkalmat, és azonnal éljünk is vele. Segíts mindig többet adni, mint amit tőlünk várnak. Kérünk, Úr Jézus, áldj meg ilyen túláradó, gazdag élettel. Úgy szeretnénk dicsőíteni azért, hogy megadod. Úr Jézus, hagyjunk Téged élni magunkban. Adjunk Neked helyet szívünkben, a gyakorlati életünkben. Jézus Krisztus, mutasd meg magad a tieid életén keresztül ennek a világnak. Köszönjük, hogy erre választottál minket. Segíts, hogy láthatóvá légy általunk! Ámen.


Uram, hadd kérjünk, hogy vidd véghez, hogy valóban meglássuk az igazi, az egyetlen értéket: Jézus Krisztust, és az Ő értünk kiontott vérét. Köszönjük, hogy bizalommal járulhatunk a kegyelem királyi székéhez. Kérünk, készíts fel arra, hogy mindent üdvösségünkre, lelkünk épülésére, új életünk megerősödésére vehessük. Álld meg így a mai napunkat, hadd legyen közösségünk Veled, és egymással. Ámen.


Uram! Hadd kiáltsunk Hozzád a mélyből. Mi nem is tudjuk igazán, hogy milyen mélyen vagyunk. Mi azt hisszük, hogy rendben van minden. Áldunk azért, hogy a Te szemed mindent átlát. Segíts, hogy tudjunk Hozzád kiáltani, és könyörülj meg rajtunk, hogy amiért idehoztál, végezd el Lelked által. Kérünk, hogy mindenben tudjunk engedni, mindenben tudjunk elfogadni Téged. Ámen.


Uram! Kérlek, hogy ami bennem nem új még, azt cseréld ki. Úr Jézus, hadd kérjük ezt most Tőled személyesen mindannyian, hogy mindent tegyél meg velünk és bennünk, hogy valóban Te élhess, és Téged láthasson mindenki. Ez a világ már nem látni, hanem hallani akarja a Krisztust, és követni. Köszönjük, hogy a legnagyobb öröm ezen a földön, ha bennünk élsz. Szülj újjá bennünket, egyedül Neved dicsőségére. Ámen.


Uram! Kérünk, hogy legyen az ének valóság az életünkben kívül belül egyaránt. Kérünk, hogy a kettős életünk egészen egy irányba haladhasson. Ne nézzünk hátra, egyedül Feléd. Áldj meg így a mai napon, hogy eljussunk a teljes döntésre, és meg is maradhassunk Benned. Kérünk, hozz világosságra bennünk mindent, ami nem lett egészen tiszta. Vidd véghez a jó munkádat, nagy nevedért. Ámen.


Uram! Köszönöm a hívő életem első óráit, napjait, amikor olyan boldogító volt az egészen újat megkóstolni, megismerni. Amikor olyan örömmel lehetett tenni nehéz dolgokat ujjongva, énekelve. Kérlek, tarts meg mindvégig ezen az úton. Hadd tudjam egészen mélyen, hogy ez a Te utad, és ez az üdvösség már ezen a földön, és egyszer majd Nálad. Ámen.


Uram, köszönöm a vezetésedet. Áldalak, hogy olyan jó Veled járni. Bocsásd meg, hogy annyiszor van vezetésszünet az életemben. Olyan sokszor kell meghúznod a kantárt, a gyeplőt. Úr Jézus, vigyél most olyan közel Hozzád, hogy el ne fordítsam Tőled a szemem egész napon át. Azt mondtad: "Szemeim mindenha az Úrra néznek!" Ha mondtad, akkor lehetséges. Ámen.


Uram, köszönöm az erős alapot. Nincs senki erősebb ezen a földön, mint a Te szereteted. Köszönjük, hogy szereteted erős, mint a halál. Sőt, annál is erősebb az a szeretet, amit kijelentettél a kereszten, minden helyzetben, minden körülmények között erősebb. Kérünk, adj nekünk hitet, hogy ne fussunk, hogy egy kicsi lépést se tegyünk hátra soha. Áldj meg minket azzal, hogy valóban mindent Tereád építünk, hogy a hazamenetelünkben mindent Tőled várunk. Kérünk, segíts úgy hazamenni, hogy Te cselekedhess bennünk. Hadd vigyük az otthoniaknak ezt a Te biztos, erős, boldog életedet, amit belehelyeztél az életünkbe. Áldd meg a kimenetelünket innen, az otthoni bemenetelünket, mostantól kezdve mindörökké, mindenben. Ámen.

Nincsenek megjegyzések: