2010. május 21., péntek

Istenem! Köszönöm az édesanyámat! Áldásaid sokasága, gondviselésed számtalan jele mutatkozott és mutatkozhat meg rajta keresztül. Köszönöm szeretetét, jóságát, fáradhatatlanságát, önzetlenségét, mely értem és testvéreimért történt. Áldd meg őt késői öregkorában is! Adj sok örömet számára gyermekeiben, unokáiban, dédunokáiban is! Ámen


Istenem! Légy velem, ezen a napon is!


Istenem, minden napomat tőled kapom ajándékba, hogy hozzád juthassak közelebb. Töltsd be kegyelmeddel életem! Ámen.


Istenem, minden Vígasztalás, rendezd békességben napjainkat és áraszd ránk Szent Lelked szeretetét!


Istenem! Nagy vagy te, és mégis rám nézel, halandóra.
Add, hogy tekintetem rád nézzen szüntelen. Ha
elfordulnék tőled, mutasd elém keresztedet, hogy
bánjam bűnömet, és visszataláljak hozzád! Ámen.


Istenem, szeretlek és mindent köszönök Neked!


Istenem! Szeretném vállalni az életet, amit kaptam toled. Szeretnék hitbol élni és meglátni csodáidat. Te vidámítod meg az életem. Csodálatos vagy. Ismertesd meg velem önmagadat, vágyom közelségedre! Ámen.


Istenünk, add meg nekünk kegyelmesen, hogy eljussunk dicsőséged látására!


Jézus és Mária szeretetben egyesült Szíve, védjetek meg!


Jézus Krisztus, aki szeret minket, és vére által megszabadított bűneinktől, aki országa népévé tett minket, papokká az Isten, az ő Atyja előtt: övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen. (Jel 1,5-6)


Jézus Krisztus, szentek reménye, híveid gondviselője, Benned bízóknak Istene! Áldott legyen szent Neved, mindenektől Istenséged! Mitőlünk is ezt érdemled. A mai nap is a mi lelkünket kártól, veszélytől testünket megtartottad életünket. Ételünket és italunkat megadtad, munkáinkat megáldottad dolgainkat. Ó, mi Istenünk! Lelkünket Neked ajánljuk testünket. Parancsoljad szent angyalaidnak, hogy azok tábort járjanak, mi mellettünk vigyázzanak! A sötétségnek fejedelme, lelkünk, testünk ellensége ne ártson Ördög serege! Bűneinkért ránk jöhet ő, lelkünket, testünket gyötrő betegségtől légy megmentő! Jézus Krisztus! Igazság napja, éjszakának is csillaga! Légy lelkünk fényes bajnoka, hogy holnap is még szent Atyáddal dicsérhessünk teljes szívvel! Ámen
(Egy idős asszonytestvérünk hétfő esti imája)


Jézus Krisztusunk kérünk téged, segíts meg minket, hogy ne keressünk más utat, mint a kereszt útja, amely által üdvösséget szereztél nekünk. Ámen.

Nincsenek megjegyzések: