2010. július 23., péntek

2010. július 31. Loyolai szent Ignác áldozópap A nap liturgikus színe: fehér

1. Jézusunk, engedd, hogy napról napra hűségesebben kövessünk! Pontosabban értsünk, engedelmesebben járjunk nyomodban! Hallgass meg, Urunk!
2. Életed minden perce a színtiszta engedelmességgel dicsőítette meg az Atyát! Hadd legyen ez a mai napunk ilyen színtiszta engedelmesség, ilyen Isten-dicsőítés! Hallgass meg, Urunk!
3. Formáld a jezsuita rendet szándékod szerint, hogy ma is egészen akaratodat keressék! Áldd meg a lelkigyakorlatvezetőket, a sajtóban, a lelkipásztorkodásban működőket! Vezess hozzájuk olyan fiatalokat, akik ezen az úton akarnak szentté válni! Hallgass meg, Urunk!
4. Tedd termékennyé a Szent Ignác lelkisége szerint haladó többi közösséget is! Óvd meg őket a viszályoktól, oszlasd el a félreértéseket közöttük, erősítsd meg őket olyan szilárd meggyőződéssel, amilyennel Szent Ignácot áldottad meg! Hallgass meg, Urunk!
5. Hogy irántad való hűségünket mindnyájan naponta kifejezhessük a szerető figyelmesség imádságával, a folytonos hálaadással, a tökéletes szabadsággal, amely mindentől függetlenné tesz, hogy hozzád annál erősebben ragaszkodjék! Hallgass meg, Urunk!

Nincsenek megjegyzések: