2010. július 23., péntek

2010. július 23. Szent Brigitta szerzetesnő A nap liturgikus színe: fehér

1. Köszönjük, hogy Isten Fiának hitében élhetünk, aki szeret minket! Tégy kitartóvá és találékonnyá a viszont-szeretetben minket! Hallgass meg, Urunk!
2. Áldunk téged a mai szenttel együtt! Add, hogy a mai nap minden mozzanata: a hallott olvasmányok, a szentmise egésze, minden személyes találkozás a veled való egységünket erősítse! Hallgass meg, Urunk!
3. Adj minden nemzetnek tanúságtevő szenteket. Áldd meg a svédeket is: Szent Brigitta közbenjárására add meg nekik, amire igazán szükségük van! Hogy ne csak az anyagi jólétben, hanem a veled való igazi egységben növekedjenek! Hallgass meg, Urunk!
4. A pápa júliusi missziós szándékával kérünk add, hogy az egyházban az apostoli mozgalmak és szervezetek egyre jobban tudatára ébredjenek missziós szerepüknek! Hogy mi is tudatára ébredjünk, hallgass meg, Urunk!
5. Hálát adunk szerető figyelmedért, amellyel életünk minden szakaszán kíséred utunkat! Segíts, hogy fölismerjük szólításodat akkor is, ha már befutottnak, végérvényesnek éreznénk magunkat ott, ahol vagyunk! Hallgass meg, Urunk!
6. Add, hogy életünk végén sokféle ízes gyümölcsünk dicsőítse meg az Atyát! Hallgass meg, Urunk!

Nincsenek megjegyzések: