2010. április 20., kedd

Urunk, köszönjük, hogy láttál minket abban az időben, ami ez előtt a hét előtt volt. Láttad az életünket, amikor sokszor azt mondtuk: nem bírom tovább. Hallottad sóhajainkat, imáinkat. Áldunk Téged, hogy megmozdult a kezed. Köszönjük, hogy itt lehetünk, és megmondod, mit akarsz tenni velünk. Megtámogatni, felegyenesíteni, megtölteni önmagaddal. Kérlek Úr Jézus, ne legyen ennek semmi akadálya az életünkben, hogy keressünk, és elfogadjunk Téged. Cselekedd meg, amit most ígértél. Egyenesíts fel, támogass meg, hogy úgy mehessünk úgy haza, hogy Téged láthasson ez a világ rajtunk keresztül. Ámen.


Urunk köszönjük, hogy még nem választottál szét bennünket, hogy még tudtunk ezeken a napokon együtt nőni, együtt hallgatni az Igét, és együtt dicsőíteni Téged. Úr Jézus, most, amikor szétválunk, segíts, hogy szív szerint és lélek szerint tovább lehessünk Veled, és maradhassunk Benned! Hadd menjünk úgy asztalodhoz, hogy lemoshasd bűneinket. Szeretnénk fehérben hazamenni, fehérben járni, és élni a szolgáló életünket. Hogy megáldhass, hogy lehessen a szolgálatunknak jó, ízes, Téged dicsőítő gyümölcse. Köszönjük, hogy hallod kérésünket, és hogy ezt akarod velünk tenni, Neved dicsőségére. Ámen.


Urunk, köszönjük, hogy megérthettük, hogy az akaratodnak való engedelmesség szerelmes Fiadnak került a legtöbbe. Neki az életébe került, kínos, fájdalmas váltsághalálába. Köszönjük, hogy az Ő vére többet beszél, mint az Ábel vére. Köszönjük, hogy a bűnbocsánatról beszél. Segíts, hogy magunkhoz vehessük most ezt a kimondhatatlan jó, kedves, és tökéletes ajándékodat. Kérünk, Urunk, hogy mindannyian úgy mehessünk asztalodhoz, hogy a kenyérben és borban Téged fogadhassunk be, hogy élhess bennünk mostantól fogva mindörökké. Ámen.


Urunk, nagyon kérünk, áldj meg minket. Úgy szeretnénk most elmondani, ahogyan Jákób is mondta: "Nem bocsátlak el, míg meg nem áldasz engem." Szeretnénk hazavinni az áldást, és élni ez alatt az áldás alatt. Légy most így közöttünk, hogy személyesen mindnyájunkat Igéd és Lelked által megáldhass. Ámen.


Urunk, ne engedd meg, hogy eltitkoljuk előled azt, ami tönkre teszi az életünket. Ne takargassuk betegségünket. Hadd vetkőzzünk le előtted Úr Jézus Krisztus, az Orvos előtt, aki egyedül tud rajtunk segíteni. Itt ülünk napok óta, és hallgatunk arról, amiről beszélnünk kellene. Segíts, hogy ne menjünk haza a szívünkben, az életünkben levő halálos bajjal. Könyörülj rajtunk, hogy engedjünk biztató, rábeszélő szavadnak. Hadd engedjük magunkat megszabadítani. Hadd mehessünk úgy haza, mint akikben most már valóban a Krisztus él. Ámen.


Urunk, nem is tudjuk megköszönni igazán, hogy milyen óriási ajándék, hogy adtad a Fiadat. Kérünk azért, hogy valami módon megérthessük most, hogy ezzel mindent megoldottál a külső és a belső életünkben egyaránt. Segíts most elfogadni ezt a kimondhatatlan ajándékodat. Kérünk, hadd legyen a mienk Jézusban ez az új élet, amely megváltoztathat egészen bennünket. Ámen.


Urunk segíts, hogy teljesen megbéküljünk Veled. Könyörülj rajtunk, hogy boldog, szabad, elégedett emberek lehessünk már ezen a földön. Mutass meg mindent, ami ennek akadálya, hogy felszínre hozhass mély és elrejtett dolgokat. Szeretnénk úgy hazamenni, hogy életünk Téged dicsőítsen. Ámen.


Urunk, taníts meg bennünket arra, hogy szívünket kitárjuk Előtted. Zárkózottságunk hadd legyen semmivé. Könyörülj rajtunk, hogy őszinte, egyenes emberekké válhassunk. Sokféle gyarlóságainkat mutasd meg. Adj nyitott szívet, hogy valóban bejöhess az életünkbe. Köszönjük, hogy meg tudod tenni, hogy készek legyünk arra, hogy mindenben őszinték lehessünk Feléd, és emberek felé. Ámen.


Urunk, úgy szeretnénk Benned maradni, csak az árát nem akarjuk megfizetni. Magunkban, titokban tartjuk akaratunkat, érzéseinket Veled szemben. Azt hisszük, megjátszhatjuk az átadott életünket, csak éppen gyümölcs nincs. Jézus, segíts őszintének lenni, és megtenni azt a döntő lépést, amit mindannyiunktól vársz. Ámen.


Várunk, Urunk, hogy vidd véghez bennünk, hogy ezen a héten kárnak és szemétnek ítéljünk mindent, ami nem Te vagy, és nem Belőled való. Könyörülj rajtunk, hogy valóban el tudjuk választani a jót a hitványtól, a magunkból valót, és a Tőled valót. Kérünk, szólj és cselekedj velünk, hogy valóban úgy mehessünk el innen, mint akik a szolgáid lettek. Így álld meg most számunkra igédet. Ámen.

Nincsenek megjegyzések: