2010. április 20., kedd

Uram! Köszönöm azt a napot, amikor befogadhattam azt a kicsi új életet. Bocsásd meg, hogy nem úgy növekedhetett bennem, ahogyan szeretted volna. Segíts, hogy mindent megtegyek annak érdekében, hogy az új életem erősödjön, növekedjen. Úr Jézus, hadd lehessek mindig Benned. Minden nehézség, csalódás, áldás, minden, ami ér, Benned találjon. Te mondtad, hogy találtassam Őbenne, ezen a napon, és ezen túl mindig. Segíts Úr Jézus, hogy Te lehess bennem, és én élhessek Tebenned, neved dicsőségére. Ámen.


Uram, köszönöm, hogy mi most a kegyelem királyi székéhez járulhatunk. Kérlek, könyörülj rajtunk, hogy most, alkalmas időben Tőled kegyelmet nyerjünk, az egész elmúlt életünkre. Úr Jézus, áldj meg ma úgy, hogy megértsünk valamit abból, amit Te akarsz mondani Igédből. És kérünk, hogy tudjunk annak engedelmeskedni. Ámen.


Uram, köszönjük, hogy nemcsak a keresztet láthattuk, hanem láthattunk embereket, akik ezt a keresztet megélik. Akiknek győzelmes a hitéletük, és az egész gyakorlati életük. Áldalak, hogy voltak, és vannak emberek, akik merik ezt vállalni, és hogy a legnagyobb örömöt élik át ebben. Hadd áldjunk ezért. Ha lehet, Uram, kérünk, tegyél minket ilyen emberekké, a Te dicsőségedre. Ámen.


Uram, látod, hány gyökértelen élet van, ami valahol a levegőben gyökeredzik, képzelményekben, álmokban, gondolatokban. Könyörülj rajtunk! Köszönöm, hogy azért hoztál ide, hogy megvizsgálj, és meggyógyíts. Kérünk, adj nekünk teljes gyógyulást, hadd teremjünk végre jó gyümölcsöket, csodálatos virágokat és zöld leveleket. Ámen.


Uram! Lehet, hogy évtizedek óta kezünkbe adtad igédet, és mi mégis félre tettük, nem is olvastuk, nem érdekelt bennünket. Segíts, hogy ráébredjünk arra, hogy hányszor vétkeztünk az ige ellen. Könyörülj rajtunk, hogy most, amikor halljuk igédet, nyitva legyen ne csak a fülünk, hanem a szívünk is. Kérlek, hogy be ne zárjuk, meg ne keményítsük szívünket. Áldj meg, hogy cselekedhess bennünk teljesen szabadon, hogy aztán cselekedhess majd velünk is. Szeretnénk továbbadni a Te mindenható igédet, amelyik élő, és ható. Végy el belőlünk minden ellenállást isteni erőd által, hogy megtörténjen velünk minden, amiért idehoztál. Ámen.


Uram, még mindig nem tudjuk és nem értjük egészen, hogy hogyan szeretsz. Azt sem, hogy miért szeretsz. Segíts, hogy mégis felfogjuk, megtapasztaljuk a Te kimondhatatlan, végtelen szeretetedet. Áld meg számunkra az Igét, és jöjj hozzánk. Amit elkezdtél bennünk, folytasd Lelked által. Köszönjük, hogy itt vagy, és hogy van hozzánk szavad. Ámen.


Uram, miután Téged megismertelek, még mindig előfordul, hogy idegen Istenem van, önmagam. Még mindig van bennem önbizalom, emberekben bízás. Bocsáss meg Uram, hogy melletted is lehetnek idegen isteneim, nemcsak előtted. Előtted sok-sok minden volt. Uram, segíts rajtam, hogy egyedül Rád bízzam magam, egyedül Rád támaszkodjam, és mindent Tőled várjak. Áldj meg így mindnyájunkat! Lépj elő a láthatatlanból számunkra, mint valóságos személy. Hadd merjük feltétel nélkül az egész életünket Neked adni. Ámen.


Uram, most úgy szeretnénk örülni! És olyan jó, hogy semmiképpen nem sikerül, akármit is ad ez a világ, soha nem tudunk igazán örülni. Dicsérünk, hogy egyetlen öröm van, amit Te adsz. Kérünk, áldj meg minket, hogy most teljes szívvel Benned bízzunk, és úgy menjünk haza, mint akiket körülvettél az igazsággal, mint egy palásttal. Kérünk, áldd meg a kimenetelünket és az otthoni bemeneteleünket. Te magad jelentsd ki magadat rajtunk keresztül, hogy a mieink lássanak, vágyódjanak, és higgyenek. Ámen.


Uram, olyan jó volt tegnap örülni, hogy olyan egyszerű minden. Csak oda kell fordítani Feléd arcunkat. Áldalak, hogy most világosan elmondtad, ha lepel van az arcomon, nem fogok látni. Adj nekünk most bátorságot, lemondani a szégyen takargatásáról. Nem könnyű dolog az éveken keresztül hordozott látszatot igazán megsemmisíteni. Kérünk, áldj meg minket ezzel a bátorsággal, hogy kilépjünk a sötétségből a Te csodálatos világosságodra. Hogy valóban olyan egyszerű lenne a hívő életünk, hogy csak Rád tudnánk vigyázni, Benned hinni, és Tőled várni mindent. Úr Jézus, hadd mehessünk ilyen egyszerű élettel tovább. Kérünk, áldd meg a mai napunkat. Köszönöm, hogy hallod kérésünket és segítségül leszel. Ámen.


Uram, olyan sokszor nem mertünk szembenézni régi bűneinkkel. De lehet, hogy méginkább nem mertünk szembenézni a természetünkkel, ami változhatatlan, mindig újra ugyanaz. Hadd áldjunk, hogy mind a kettőre: bűneinkre, betegségünkre teljes megoldást hoztál. Kérünk, segíts, hogy elfogadjuk ingyen ajándékaidat. Nagyon kérünk Uram, hogy adj most világosságot, értelmet és bátorságot, hogy kilépjünk abból a börtönből, amiben élünk, hogy az egész hátralevő életünk Téged dicsôítsen. Ámen.


Uram, olyan hálátlan ember vagyok. Sokszor olyan nehéz embereknek is kimondani, hogy köszönöm. Hálátlan ember vagyok Feléd, Uram. Hadd adjak hálát Neked, hogy eddig nem vetted el tôlem a sok-sok jótéteményedet. Áldalak, hogy nem fáradtál bele oda állítani a szemem elé minden igehirdetésben, minden olvasott igében a Te végtelen szerelmedet. Könyörülj rajtunk ezen a héten. Add meg, hogy életünkben először, vagy újra igazán megköszönjük minden jótéteményedet, de mindenekfölött a Te Egyszülött Fiadat, akit értünk adtál, akit nekünk adtál. Kérünk, add meg, hogy a bensőnkben ezt a drága kincset őrizzük. Köszönöm Uram, hogy ez a kincs cserépedényben van. Kérlek, áldj meg minket, segíts, hogy tudjunk dicsérni. Vidd véghez bennünk, hogy megértsük, elfogadjuk és megköszönjük, az értünk való jótéteményedet! Ámen.


Uram, olyan sok szemét van az életünkben, ami elzárja igéd útját. Kérünk, segíts most mindent kidobnunk. Segíts üres edénnyé lenni, hogy betölthess önmagaddal. Hadd legyünk tele igéddel, Jézussal, és Szentlelkeddel. Hadd mehessünk úgy haza, hogy minden szavunkból, cselekedetünkből áradhasson békéd, szereteted, örömöd. Köszönjük, hogy otthon, munkahelyen, útközben is mehetünk Veled, és elő víznek folyamai ömölhetnek belőlünk. Tégy bennünket forrássá ebben a világban. Kérünk, cselekedj velünk, adj vágyat, imádságot, és teljesítsd be kérésünket, neved dicsőségére. Ámen.

Nincsenek megjegyzések: