2010. december 2., csütörtök

2010. november 25. B év, évközi idő, 34. hét, csütörtök (Alexandriai Szent Katalin szűz, vértanú) A nap liturgikus színe: zöld

Kérjük, Testvéreim, Isten teremtetlen Bölcsességét, a világ Világosságát, Urunkat, Jézus Krisztust, hogy az evangélium igazságát mutassa meg azoknak is, akik nem ismerték fel eddig a kinyilatkoztatásban megnyilatkozó isteni bölcsességet.


1. Adj, Urunk, igazi tudást azoknak, akik másokat tanítanak, hogy minden ember eljusson az igazság ismeretére.
2. Hívj szolgálatodra ifjakat, akik teljes önátadással, készségesen vállalják az evangéliumi magvetést.
3. Ajándékozz új szenteket Egyházadnak, akik önfeláldozó szeretettel mutatják az utat Feléd.
4. Adj tanulékony lelkületet nekünk, hogy megértsük indításaidat, és kövessük tanításodat.
5. Erősítsd akaratunkat, hogy hűséges kitartással egykor eljuthassunk Országod dicsőségébe.


Urunk, Jézus Krisztus! Te a szentekben, különösen a vértanúkban olyan csodálatos példaképeket adtál, akik életükkel mutatják az utat. Kérünk, Szent Katalin közbenjárására adj bölcs és vonzó szenteket Egyházadnak, hogy útmutatásukkal egyre jobban szeressünk Téged, Aki élsz és utalkodol mindörökkön örökké.



1. Segíts a végső időkre vonatkozó jeleket szándékod szerint értelmeznünk! Hallgass meg, Urunk!
2. Őrizd meg műved folytatóját, az egyházat a szolgálat egyszerűségében és óvj meg mindnyájunkat az ítélkezés, a bosszú bűnétől! Hallgass meg, Urunk!
3. Szolgáltass igazságot végtelen irgalmad szerint mindnyájunknak, azoknak, akiket szeretünk, és azoknak, akiket nem szeretünk eléggé! Hallgass meg, Urunk!
4. Hogy a Bárány menyegzőjére a mai szentmise is előkészítsen, add, hogy az Egyházban mindig hálaadó lelkülettel ünnepeljük halálodat és föltámadásodat! Hallgass meg, Urunk!
5. Hogy második eljöveteled, az igazi advent beteljesítse megváltásunkat, hallgass meg, Urunk!

Nincsenek megjegyzések: