2010. március 28., vasárnap

2010. március 28. C év, Nagyböjt, Virágvasárnap A nap liturgikus színe: piros

1. Urunk, ismerje fel minden ember, hogy önfeláldozó szenvedésed árán váltottál meg bennünket, hallgass meg Urunk!
2. Tegyél készségessé mindannyiunkat a kereszt hordozására és a kegyelem közvetítésére, hallgass meg Urunk!
3. Szenvedésed és feltámadásod erősítse hitünket, reményünket, szeretetünket, hallgass meg Urunk!
4. Segíts, hogy a nagyhét ünneplésével meg tudjuk mutatni a világnak Húsvét ünnepének örömét, jelentőségét, hallgass meg Urunk!
5. Megváltó kereszthalálod által adj örök életet elhunyt testvéreinknek, hallgass meg Urunk!



1. Az evangélium szelíd ereje járja át a világot a pápa, püspökeink, papjaink és egész néped tanúságtétele által! Hallgass meg, Urunk!
2. Segíts, hogy a szerényen, szamárháton közlekedő Emberfiában meglássuk, fölismerjük az Isten Fiát, a szolgáló Egyház fejét, akinek a neve felülmúlja mindenki másét! Hallgass meg, Urunk!
3. Add meg az egyháznak, hogy élen járjon a kitaszítottak, megalázottak szenvedésében való osztozásban. Tegyük ezt mindnyájan magától értetődő egyszerűségben! Hallgass meg, Urunk!
4. Hogy minden imádkozó közösség a magát kiüresítő, a kereszthalálig engedelmeskedő Jézus módján az Isten iránti feltétlen bizalom imáját végezze! Hallgass meg, Urunk!
5. A mikor hálát adunk a védtelen reményért, a reményt ösztönző szeretetért, amely egyedül képes megmenteni a világot, hallgass meg, Urunk!
6. A húsvétkor keresztelendőkért kérünk: hogy ez a szentség tieddé, valódi Krisztus- követővé tegye őket egész életükre! Hallgass meg, Urunk!

Nincsenek megjegyzések: