2010. március 16., kedd

2010. március 10. Nagyböjt, 3. hét, szerda A nap liturgikus színe: lila

1. Hálát adunk törvényeidért, amelyek az egész világot mozgatják, amelyeknek be kell teljesedniük egészen. Hogy sose álljunk törvényed útjában, sose keresztezzük akaratodat, hallgass meg, Urunk!
2. Adj bölcsességet a tanítóhivatal tanítóinak, akik azon fáradoznak, hogy törvényed a maga egészében megvalósuljon. Támogasd őket Lelkeddel! Legyen a Lélek az egész egyház hitérzékének őrzője, hallgass meg, Urunk!
3. Formálj belőlünk, munkád folytatóiból olyan keresztényeket, akik képesek felülmúlni az írástudók és farizeusok igazságát! Hallgass meg, Urunk!
4. Szabadíts meg attól a magatartástól, hogy a törvény betűjéhez ragaszkodva valamiféle szerződéssel akarjuk helyettesíteni egyetlen parancsodat, a szeretetet, hallgass meg, Urunk!
5. Idei nagyböjtünk félidejében hálát adunk az eddigi kegyelmekért, és kérünk, segíts jól felhasználni a hátralévő időt! Hallgass meg, Urunk!
6. Hogy választottságunk tudata és öröme a felelősségtudatot erősítse bennünk. Hogy minden ember szívét átjárja az örömhír, hogy szeretsz minket, hallgass meg, Urunk!

Nincsenek megjegyzések: