2010. április 5., hétfő

Istenünk, segíts mind közelebb jutnunk hozzád ma is. Változtasd meg megkeményedett szívünket, hogy egyre jobban kiábrázolódjon bennünk a Krisztus. Ámen


Jézus, feltámadásod világosság a népeknek, fény az embereknek!
Hadd legyen életem is fény a sötétségben: szeressek ott, ahol gyűlölnek,
megbocsássak, ahol sértegetnek, összekössek, ahol szakadás van, reményt
ébresszek, ahol elkeserednek, vigasz legyek, ahol szenvednek, örömet
vigyek, ahol szomorúak.
Uram, add, hogy fény legyek a sötétségben!
(Alexandriai Szent Cirill)


Jézus Krisztus! Benső hang ébred bennünk, ami talán már imádságunk kezdete. Bár ajkunk még néma, de szívünk figyelmes és megszólít Téged. Néha meglepődünk, mikor felismerünk magunkban, fölfedezve titokzatos jelenlétedet. Föltámadt Krisztus, Te minden embert megszólítasz és hívsz: "Engedd át magad bizalommal a benned lakozó, Lelkemből fakadó életnek; a te kicsiny hited is elég nekem. Soha nem hagylak el, soha."
(Roger testvér)


Jézus, Te vagy az Istenem.
Jézus, Te vagy az életem.
Jézus, Te vagy az egyedüli Szeretet.
Jézus, Te vagy a Minden a mindenben.
Jézus, Te vagy minden javam.
Jézus, szeretlek teljes szívemmel, egész lényemmel.


Jézus Urunk, köszönöm, hogy itt vagy! Hadd legyek ma is a Te szolgád! Világosítsd meg látásom, szívem, lelkem minden rezdülését! Adj békét a Földre! Hálásan köszönjük kifogyhatatlan szereteted! Ámen


Jézusom! A most kezdődő héten is te légy velem és szeretetteimmel! Légy velem munkáimban, emberekkel való érintkezéseimmel és add, hogy Téged dicsőítsen életem! Ámen


Jézusom, vezess engem a te utadon.
Ne engedjem el soha a te kezedet.
A Te kegyelmed éltessen engem.
A Te szereteted lakjék bennem.
A Te tisztaságod költözzék belém.
Ne a test legyen a szemem előtt, hanem a lélek.
Ne a jelen, hanem az örök élet.
Ne csak másoknak, de magamnak is szívből megbocsássak.
Mindig és mindenért, Neked hálát adni tudjak,
és ha választanom kell kettőnk között Jézusom,
mindig csak Te, Te és sohasem én legyek az első!
Ámen


Kegyelmes, irgalmas Isten! Köszönjük Neked a Te türelmedet, mellyel viseltetsz irántunk. Hálás a mi szívünk, mert nem hagysz el bennünket és nem fordulsz el tőlünk a nyomorúság idején. Köszönjük, hogy elküldted egyszülött Fiadat, Kinek golgotai keresztje által szólíthatunk Téged így: Mennyei, édes Atyánk!
(M.S.)


"Kegyelmes Isten, kinek kezébe életemet adtam"!
Oly sok a mi kérésünk és oly kevés a mi köszönetmondásunk Feléd. Pedig annyi mindenért adhatunk hálát Neked. Mert hálásak lehetünk,hogy élünk. Mert hálásak lehetünk, hogy ragyog a Nap,hogy éjszaka is őrködsz felettünk. Mert hálásak lehetünk a terhekért is, amelyekkel erősítesz bennünket és a Te segítségeddel van megoldása a nehéz feladatnak. A mi URunknak, Jézus Krisztusnak a nevében kérünk, hallgass meg bennünket! Ámen.
(M.S.)


Kegyelmes Istenem, elégítsd meg a szenvedők szükségeit, hogy békességben élhessenek Tebenned. Ámen


KEGYELMES ISTENÜNK! Hisszük, hogy akik Téged szorgalmasan keresnek, megtalálnak. De szégyenkezve valljuk meg Előtted, hogy nem mindig keresünk, sőt olykor még rejtőzködni is próbálunk szemeid elől. Köszönjük, hogy SZENT FIAD nem mondott le rólunk, hogy ismételten keresett és meg is talált bennünket, tékozló fiakat, szánalmas magányunkban. Hála, hála érte! Ámen.


Kegyelmes Istenünk! Köszönjük Igéd szavát. Azt kérjük alázatosan, munkálkodj bennünk, hiszen Krisztus olyan sokat tett érettünk. Vezess el bennünket a bölcs élet útjára! Adj olyan alázatos szívet Uram, hogy tudjunk csendesen várni, kérni, míg Igéd megszólal, megnyílik! Vezess el a boldog élet útjára, mely küzdelmek között is, mégis mennyei békesség örömében van! Íme, kezedbe tesszük magunkat! Bocsásd meg vétkeinket, és légy segítségünkre, tanácsolj bennünket és tégy bölccsé a Te Igéd szerint, hogy a Te neved dicsőségére szolgálhassunk! Jézusért kérünk! Ámen!

Nincsenek megjegyzések: