2019. július 17., szerda

Ima a Szentlélek által…

„Hőn imádott drága jó Jézusom! Köszönöm, hogy Te előbb szerettél engem, örök terved volt velem, és ezt meg is valósítottad bennem. Te adtál ellenállhatatlan vágyat mindannak beteljesülésére, amit akartál, hogy megtegyek. Te indítottál mindarra, amit kegyelmedből elvégezhettem.
Ó, mily csodálatosak a Te útjaid! Ember ezt felfogni képtelen. Milyen nehezen értünk meg Téged, amikor keresztet helyezel vállunkra. Csak majd az út végén látjuk meg, hogy éppen ez a szenvedés vitt közelebb Hozzád. Mint ahogy Te a kereszten át mentél fel Atyádhoz, úgy számunkra sincs más út. Te mondtad: aki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel naponta keresztjét, úgy kövessen.
Téged akarlak követni Jézusom! Bárhová mész, követni akarlak Téged! Veled akarok lenni a szenvedésekben, és ha kell a vértanúságban is!
Te mindig megédesíted szenvedéseinket. A Jelenléted vigasztal és erősít minket. Akkor vagy velünk a legszorosabban egyesülve, amikor magad mellé hívsz a keresztre. Ó, áldott kereszt! Rajta szerezted meg üdvösségünket. Csoda hát, hogy nekünk is Magad mellet kínálsz helyet?
Légy áldott Jézusom! Légy áldott ezerszer, milliószor! Ahány ember él a Földön mind dicsőítsen, áldjon és imádjon Téged! Soha ne keressünk Rajtad kívül mást, csak egyedül Téged! Téged viszont csak a kereszten találunk meg ezen a Földön.  A boldogságot ne a Földön keressük. Azt a Mennyben tartogatod számunkra. Itt a Földön csak Téged szolgáljunk és szeressünk. Ezt a feladatot szántad nekünk, és Te Magad is erre adtál példát.
Jézusom, imádlak! Oly jó, hogy Te velünk vagy minden nap a világ végezetéig. Velünk maradtál, mert irántunk való szereteted arra indított, hogy Magadat add nekünk a parányi Szentostyában és a borban. Te vagy a mi táplálékunk, úti eledelünk. Te vagy erőforrásunk, és végső célunk.
Drága Jézusom! Jobban vágyom Szent Színed látására, mint kitikkadt szarvas a hűs forrás vizére! Mikor jelenhetek már meg Előtted? Kimondhatatlanul vágyom rá, hogy lássalak, és mindörökké imádjalak Téged! Az egész örökkévalóság kevés lesz rá, hogy Neked hálát adjak megváltásod hatalmas művéért, és mindazokért a kegyelmekért, amelyekkel elhalmoztál, hogy előmozdítsd üdvösségemet.
Légy áldott mindörökké! Dicsőség hála és magasztalás legyen Neked itt a Földön, és mindörökké a Mennyben! Ámen.”