2018. szeptember 18., kedd

„Ó, Fölséges, ó, Hatalmas, ó, Mindenható! Szentek Szentje, Aki köztünk maradtál a Legméltóságosabb Oltáriszentségben! Légy áldva és imádva mindörökké!
Ó, Szentek Szentje! Kérlek, boríts be minket értünk kiontott drága, Szent Véreddel, hogy a sátán ne tudjon közelíteni hozzánk, mert a Te Véred a legnagyobb védelem az egész világon. Mária, Édesanyánk, takarj be minket Isten – Anyai szent palástoddal, védelmezz minket szent angyalaiddal ebben a kaotikus, zivataros időben! Járj közben értünk Szent Fiadnál!
Fájdalmas Anyánk, Aki a kereszt alatt álltál, Aki ott megkaptál minket, nyomorult bűnösöket, hogy a mi Édesanyánk is légy. Ó, mily fájdalmas csere! Elvesztetted Legszentebb Fiadat, az egyetlent, Akit nem csak szerettél, hanem imádtál, és megkaptál helyette minket, nyomorult bűnösöket. De Fiad iránt való végtelen szeretetedből elfogadtál bennünket, mert társa voltál mindig Szent Fiadnak a Megváltásban, és Te is ki akartad venni a részed. Azért vállaltad, hogy végigkísérd Fiadat a keresztúton, és látva rettenetes haláltusáját, Vele maradtál a kereszt alatt. Jézus felszította a Te Szeplőtelen, Hétfájdalmas Szívedben a lelkek megmentése utáni vágyat, hogy Te is felajánld minden szenvedésedet az Örök Atyának, Szent Fiad szenvedésével egyesítve a lelkek megmentéséért. Köszönjük Neked, Szűzanyánk! Kérlek, járj közben értünk Szent Fiadnál, mert a Te közbenjárásod hathatósabb mindenki könyörgésénél! Kérlek, eszközöld ki Fiadtól mindazt a kegyelmet a bűnösök számára, ami üdvözíti őket.
Ó, szentek Szentje! Aki halálos agóniádban kiáltottál: „Szomjazom!” Szomjaztál az én lelkemre. Köszönöm, Uram, a kereszteket, amelyekkel meglátogattál, mert egyedül a kereszt válik minden ember üdvösségére. Köszönöm, hogy lehajoltál hozzám, hogy megfenyítettél, amikor erre volt a legnagyobb szükségem. Köszönöm azt a hatalmas kegyelmet, amit Szűzanyám esdett le számomra, hogy meghívtál az általad alapított, egyetemes, katolikus Anyaszentegyházba. Első felszólításod ez volt: „Áldozz meg!” Mert az én nyomorúságos, méltatlan szívemet akartad beragyogni, megtölteni Isteni Jelenléteddel. A második hívás pedig ez volt: „Térjél be közéjük!” Mindezt azért kaptam, amint Te mondtad, mert szerettem Édesanyádat, és nem tudtam elfogadni, hogy Őt lealacsonyítsák és bűnösnek nevezzék. Jóllehet, korábban nem tanultam, de Ő számomra kezdettől fogva bűn nélkül való, szeplőtelen, tiszta, szent, ártatlan, mert csak így méltó arra, hogy az Ő szeplőtelen méhében vegyél lakást, és Őt nevezd Anyádnak, Ő pedig Téged Fiadnak.
Amilyen nagy volt az Ő boldogsága, amikor az angyal közölte Vele, hogy Ő lesz a Te Édesanyád, oly hatalmas volt fájdalma kereszted alatt, amikor látott Téged kilehelni lelkedet. A feltámadásodig eltelt idő egy örökkévalóságnak tűnt Számára, de sziklaszilárd hite, Beléd vetett bizalma, reménye, nem hagyta Őt összeomlani. Hitt feltámadásodban, és meg is tapasztalta azt.
Kérünk, Urunk! Add meg nekünk is ezt a hatalmas hitet, Beléd vetett bizalmat és reményt, ami Édesanyádban volt! Minden nehézség közepette higgyünk, reméljünk, és bízzunk Benned, szeressünk Téged, és mindenkor megtapasztaljuk a Te gondviselő jóságodat és szeretetedet.
Jézusom! Te itt maradtál köztünk. Mindig itt vagy. Minden tabernákulumban, minden Szentmisében és a keresztfán. A kereszt elválaszthatatlan Tőled ebben a világban. A Szentmise kereszthalálod vértelen megújítása. Az Oltáriszentség a Te drága Szent Tested és Véred, és egyben feltámadott Tested is, amikor a szívünkbe betérsz.
Mindazokkal, akiket szeretsz, megosztottad keresztedet. Olyan ez, mint amikor legkedvesebb barátunkkal megosztjuk bánatunkat és örömünket. Kérlek, Urunk, add, hogy Irántad való szeretetből elfogadjuk keresztjeinket, soha ne zúgolódjunk, hanem türelemmel hordozzuk azt a picike szálkát, amit hatalmas keresztedből nekünk ajándékoztál. Bár nehéz hordozni minden szenvedést, de sokkal jobb nekünk Veled együtt szenvedni, és utána üdvözülni, mint Nélküled vigadozni és elkárhozni.
A Mennyei Atya nem akarja, hogy csak egy is elvesszen közülünk. Ezért küldött el Téged, hogy megtaníts az Atya törvényére, és megválts minket. Kérjük kegyelmedet, hogy mi is ott legyünk Veled, ahol Te vagy, és lássuk dicsőségedet, és egy egész örökkévalóságon át dicsőítsünk és magasztaljunk Téged és hálát adjunk Neked! Ámen.”