2014. október 31., péntek


„Imádott édes jó Jézusom! Te ott függsz a keresztfán. A Véred ömlik. Beissza a föld. Szent Édesanyád már félig ájultan támaszkodik Jánosra, a szeretett tanítványra. Az asszonyok, Mária, és Mária Magdolna zokognak. Édesanyád csak egyet ismételget: ennyit kell szenvednie a Megváltónak?! Nincs Benne lázadás. Ő csak Szolgálóleány. Te az Atya Fia vagy. Neked az Ő akaratát kellett teljesíteni. Így imádkoztál a Getszemáné kertben: „Atyám, ha lehetséges, múljék el Tőlem ez a kehely. De ne az Én akaratom legyen, hanem a Tiéd.” Ó Jézus! A Te kínszenvedésedre és kereszthalálodra kérlek, add meg nekünk is ezt a kegyelmet, hogy mindig, minden élethelyzetben Veled együtt tudjunk mi is imádkozni: Atyám, Jézusom, ne az én akaratom legyen, hanem a Tiéd. Ha ezt tesszük, biztos utunk van a mennybe, mert Te a javunkat akarod. A mi legnagyobb ellenségünk a saját akaratunk. A sátán elhiteti velünk, hogy amit ő akar, az a mi saját akaratunk. Mily alattomos és ravasz! Ha így áll a dolog, már pedig ez az igazság, akkor nekünk az a legjobb, ha lemondunk szabad akaratunkról. Neked adjuk azt egész életünkkel együtt. Rendelkezz velünk tetszésed szerint! Te vagy a Megváltónk, üdvösségünk Szerzője, örök életünk. Te igaz vagy és Szent. Te soha nem csapsz be. Egyedül te tudod, mi válik a javunkra, és ezt meg is adod. Rajtunk múlik, hogy elfogadjuk-e a kereszteket, amelyekkel megajándékozol bennünket, hogy általa egyre bensőségesebben egyesüljünk Veled, Aki a földön a kereszten függsz. Ide vársz mindnyájunkat, akik követni akarunk Téged. Ó, milyen édességes és gyönyörűséges egyesülve lenni Veled még a szenvedésekben is! Ha Veled vagyunk, még a könnyeinken át is tudunk mosolyogni.
Emberek! Vegyetek példát Máriáról, Jézus Édesanyjáról, Aki mindvégig követte Szent Fiát! Ott állt keresztje alatt, és nem lázadt, hanem belenyugodott az Atya akaratába, pedig az Övénél nem volt és nem is lesz nagyobb fájdalom a földön. Tanuljunk Tőle, kérjük segítségét! Akkor a mi szívünkben is kigyullad az Isten szeretet, megkapjuk az Ő békéjét, és el tudjuk fogadni mindig az Atya akaratát. Ámen.”




„Jézusom, a Te kínszenvedésed örök érdemeiért kérlek, ments meg minden lelket, akik a sátán fogságában sínylődnek! A Te végtelen irgalmadra kérlek, üdvözíts minden lelket!”

2014. október 29., szerda

„Jézus, add meg nekem az Ajándékokat, amelyekre szükségem van, hogy hűséges maradhassak Hozzád.”

2014. október 28., kedd

Jézusom, kinyitom Előtted szívem ajtaját. Kérlek, lépj be rajta! Átadom Neked az életemet. Kérlek, formálj engem Magadhoz hasonlóvá! Alakíts engem hű képmásoddá! Taníts meg engem szeretni Téged, az Atyát és a Szentlelket teljes szívemből, teljes lelkemből, teljes elmémből és minden erőmből, és Benned szeretni minden embert úgy, ahogy Te szerettél engem, hogy áldozattá lettél értem. Ó Jézusom kérlek, formálj engem szentté, hogy Te légy életem egyedüli értelme, és szemétnek tartsak kívüled mindent. Megvessem a világot, és annak minden csábítását, és megnyerjelek Téged, Aki örök életem vagy. Ámen.
Ha szívből elimádkozzátok ezt az imát, Én leszek a szívetek Királya. Boldoggá teszem a életeteket, és karjaimban foglak hazavinni benneteket Atyám házába. Erre áldalak meg titeket kicsi gyermekeim az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.”

2014. október 27., hétfő

„Isten jó. Ő öröktől fogva jó. Ő a jóság, a szeretet, a kiengesztelődés és a béke. Őbenne nincs homály. Ő a kristálytiszta erény, igazság és szeretet. Az Isten Nevét csak nagy tisztelettel és szeretettel szabad kimondani. Ő a felfoghatatlan és a megközelíthetetlen. Azért, hogy felfedje, megismertesse Magát az emberiséggel, elküldte egyszülött Fiát a földre, Aki Szűztől született. Elrejtette Istenségét, és olyanná lett köztünk, mint egy Ember. Ám csodái igazolták Istenségét és rendkívüliségét. Amikor pedig elsőnek feltámadott a halottak közül, tanítványai szeme láttára ment fel a mennybe. Feltámadásával és mennybemenetelével nyilvánította ki egészen Isteni mivoltát tanítványainak, akik hittek Benne. Ma is köztünk él. Igaz, hogy láthatatlanul, de akik hiszünk Benne, megtartjuk parancsait, és így szeretjük Őt, azoknak kinyilatkoztatja Magát. Megtapasztaltatja velünk jelenlétét. Cselekszik az életünkben, ha kérjük. Vigyáz ránk. Megoldja gondjainkat, és meggyógyítja lelkünket, testünket. Ő adja meg nekünk a Belé vetett hitet, bizalmat és reményt, ha keressük Őt, és kérjük kegyelmét. A hit a mi lelkünk szeme, amellyel láthatjuk Őt. Imádhatjuk, szerethetjük és szolgálhatjuk. Szent János apostol írta: „A világ Ő általa lett, mégsem ismerte föl Őt a világ. Tulajdonába jött, De övéi nem fogadták be. Mindannak azonban, aki befogadta, hatalmat adott, hogy Isten fiává legyen, annak, aki hisz Őbenne. Istent sohasem látta senki. Az egyszülött Isten, Aki az Atya keblén nyugszik, Ő nyilatkoztatta ki.” (Jn.1,10-12.18.) Módfelett nagy kegyelem ez. Áldjuk és imádjuk az Atyát, Akit drága Jézusunk adott nekünk! Adjunk hálát Neki, örök életünk Szerzőjéért, Aki leszállt a menny örök boldogságából, az Atya öléből. Megtestesült a Szentlélek által, és Emberré lett azért, hogy Magára vegye bűneinket, és kínhalált szenvedjen a mi megváltásunkért. Mi mindannyian meg vagyunk váltva. Csak rajtunk múlik, hogy elfogadjuk-e a megváltás kegyelmét, vagy ellene mondunk. Merüljünk el Jézus irgalmas Szívében, mint kristálytiszta szeretet-óceánban! Legyünk parányi vízcseppek, így egyesüljünk teljesen Vele! Soha ne akarjunk mást, mint Őt követni a keresztúton! A földön ugyanis a kereszt van. A pokolban az igazságosság. A mennyben pedig az irgalom. Merüljünk el Isten irgalmában! Fogadjuk el az Isteni átszúrt Szívből kifolyó Vért és Vizet, amely az üdvösségre visz! Adjunk hálát az Isten irgalmáért és végtelen szeretetéért, és viszonozzuk ezt a hatalmas szeretetet! Ehhez kérjük a Szentháromságos Isten áldását! Ámen.”

2014. október 26., vasárnap

Jézusom, Szerelmem! Kedvesebb vagy nekem, mint az egész teremtett világ. Csak Neked akarok mindig megfelelni. Csak Te vagy fontos számomra, és az, amit Te akarsz, hogy megtegyek. Légy az én Királyom, Uram és Istenem! Mindenem Te vagy. Téged szeretlek teljes szívemből. Csak Teutánad epedek. Minden gondolatom Te vagy. Ölelő karodba vágyom, hogy szerető Szíveden valljam meg Neked örök szerelmemet.”