2015. február 17., kedd

Uram, teljesedjenek be rajtam igéid! Vagyis, amit Te elgondoltál rólam”

2015. február 16., hétfő

„Hőn imádott drága Szent Megváltóm! Szeretlek, imádlak szívem, lelkem minden erejével! Jézusom! Mindennél jobban vágyódom Hozzád! Jobban vágyom Szent Színed látására, mint bármire ezen a földön! A lelkem tele van Irántad való szeretettel és hálával. Nincs más vágyam, mint Neked egy egész örökkévalóságon át hálát adni, Téged imádni, szeretni! Jézusom, örömöm, Aki leszállsz minden nap az oltárra, hogy drága Szent Testeddel és Véreddel tápláld Rád szomjazó, kitikkadt lelkemet. A Szentáldozás után a csöndben Rád figyelek, és Te beszélgetsz velem. Figyelmeztetsz, megvigasztalsz, és megerősíted lelkemet, testemet. Te vagy az életemben a fény, Aki utat mutatsz nekem, Aki elárasztod lelkemet a Te békéddel és szereteteddel. Te meghívtál a keresztútra, ahol Téged követve még nagyobb szeretetre gyullad Irántad a szívem, amikor Sebeidet látom, hogy görnyedt, agyonkorbácsolt válladon viszed előttem súlyos keresztedet. Mindezt értem tetted, mert engem szerettél már akkor, amikor még meg sem fogantam. Értem vállaltad a kereszthalált, rettenetes haláltusádat, mert azt akartad, hogy ott legyek és is, ahol Te, és lássam dicsőségedet. Ó mekkora szeretet, amely megnyitja előttünk a mennyet!
Drága Jézusom! Imádott Királyom! Kérlek, add meg nekem az erőt, hogy én is Irántad való szeretetből hordozzam a magam kis keresztjét, amellyel megajándékoztál. Hálát adjak Neked, és dicsőítselek Téged minden keresztért, szenvedésért! Ne a menekülés útját keressem a szenvedésekből, hanem egyedül Téged akarjalak követni. Fel a csúcsra, a Golgotára, a keresztre, mert csak ezen keresztül vezet az út a mennyországba, a Te dicsőségedbe.
Jézusom, Királyom, hőn imádott egyedüli Megváltóm! Kérlek, add nekem a Te erődet és kegyelmedet, hogy mindhalálig kitartsak abban, hogy Téged kövesselek, és végül meglássam dicsőségedet! Ámen.”