2010. március 16., kedd

2010. március 7. C év, Nagyböjt, 3. vasárnap (Szent Perpétua és Felicitas vértanúasszonyok) A nap liturgikus színe: lila

1. Segítsd Istenünk, hogy nyitott szívvel járjunk, felfedezzük jeleidet a világban, és bátran kövessük hívásodat, hallgass meg Urunk!
2. Segíts, hogy el ne bízzuk magunkat, mindig figyeljünk szavadra, és másokat is meg tudjunk erősíteni a te utadon, hallgass meg Urunk!
3. Segítsd, hogy minél többen meghallják az Egyházon keresztül felhangzó, bűnbánatra hívó szavadat, és bátran vállaljuk a bűnbánat cselekedeteit, hallgass meg Urunk!
4. Erősítsd meg azokat, akik az áradások miatt nehéz helyzetbe kerültek, hogy legyen erejük és bizalmuk - megtapasztalva szeretetedet - tovább munkálkodni, építeni és szolgálni, hallgass meg Urunk!
5. Nyisd meg mindannyiunk szívét, hogy segítsünk a bajba jutottakon, az árvíz rombolása az összefogásra indítson mindannyiunkat, hallgass meg Urunk!




1. Istenünk, Te sokszorosan megmutattad nekünk, hogy vagy, jelen vagy, velünk és értünk vagy! Tedd alkalmassá nekünk az időt ma is a hozzád térésre! Hallgass meg, Urunk!
2. Hogy a hozzád vezető út számunkra igazán a bűnből kivonulás, a szabadulás útja legyen! Hallgass meg, Urunk!
3. Add, hogy népünkből sose haljon ki a jóra törekvés, az igazság utáni vágy és az összefogásra való képesség! Hallgass meg, Urunk!
4. Formálj belőlünk ebben a szent időben gyermekeket a magad számára, akikben igazán kedved telik! Hallgass meg, Urunk!
5. Segíts, hogy minden jóakaratú ember összefogjon az erőszak nélküli társadalom érdekében! Hallgass meg, Urunk!
6. A mások balsorsáról szóló hírek ébresszenek bennünk részvétet a kárvallottak iránt! Óvj meg a kárörvendés bűnétől, de a közönytől és az elbizakodottságtól is! Hallgass meg, Urunk!
7. Istenünk, te a türelmes kertész modellje vagy, ne bűneink szerint bánj velünk, ne gonoszságaink szerint fizess vissza! Érlelj meg az örök életre mindnyájunkat! Hallgass meg, Urunk!





1. Add, Urunk, hogy mi is önmagunkat adjuk Neked, amint Te is Önmagadat adtad értünk.
2. Mélyítsd hitünket, hogy mindennél többre értékeljük a maradandó élet kincseit.
3. Tedd lángolóvá szeretetünket, hogy mindennél jobban szeressünk Téged.
4. Tégy állhatatossá minket, hogy a szeretetben mindvégig kitartsunk.
5. A vértanúk hitével és szeretetével megajándékozva vezess el bennünket Országodba.

Nincsenek megjegyzések: