2010. március 16., kedd

2010. február 28. C év, Nagyböjt, 2. vasárnap A nap liturgikus színe: lila

1. Erősítsd meg Szentatyánkat, püspökeinket és papjainkat, segítő kegyelmedet mindig közvetítsék a rájuk bízottaknak, hallgass meg Urunk!
2. Erősítsd meg hívő népedet, hogy a nagyböjt szent gyakorlatai által kegyelmed közvetítői lehessenek környezetükben, hallgass meg Urunk!
3. Erősítsd meg hívő néped hitét, hogy bátor szívvel induljon el hívásodra, és találkozhasson veled, hallgass meg Urunk!
4. erősítsd meg hívő népedet a bűnbánattal, hogy a veled való kiengesztelődés az egymáshoz való közeledést is eredményezze, hallgass meg Urunk!
5. elhunytjainknak mutasd meg országod dicsőségét, hallgass meg Urunk!




1. Erősíts meg hitünkben, hogy kitartóan dolgozzunk országod építésén! Engedd, hogy néha megérezhessük az igazi otthon ízét a földön is, például azt, hogy jó nekünk itt lenni a templomban! Hallgass meg, Urunk!

2. Adj hiteles tanúkat, hiteles igehirdetőket minden közösségnek, hogy aki őket hallgatja, az igazsághoz kerüljön közelebb! Hallgass meg, Urunk!

3. Hadd lássuk meg a mai evangélium tükrében azt, amit az isteni mivoltában megmutatkozó Jézus nyilatkoztatott ki: ilyen kápráztatóan szép sorsot szántál mindnyájunknak! Hallgass meg, Urunk!

4. Szabadítsd meg a kicsinyes, romboló élvezetek rabságában sínylődőket! Hogy ők is ráébredjenek arra, hogy rendeltetésük maga az Isten! Hallgass meg, Urunk!

5. Ajándékba kapott nagy élményeink, "Tábor-hegyi kalandjaink" bátorítsanak majd minket is a kétségek, megpróbáltatások idején! Add meg nekünk az állhatatosság lelkét ilyenkor! Hallgass meg, Urunk!

6. Teremtsen közösséget közöttünk és elhunyt testvéreink között keresztáldozatod és föltámadásod folytonos megújítása az Egyház liturgiájában! Hallgass meg, Urunk!

Nincsenek megjegyzések: