2010. március 16., kedd

2010. február 14. C év, évközi idő, 6. vasárnap (Szt. Cirill szerzetes és Szt. Metód püspök, egyházszervezők, Európa védőszentjei) A nap liturgikus sz

1. Hogy meg tudjuk őrizni tisztának és őszintének szívünket, és Jézus mindig lakást vehessen benne, kérjük Urunkat!
2. Hogy szentatyánk, püspökeink és papjaink az igazi boldogság útját mutassák és éljék elénk, kérjük Urunkat!
3. Hogy minden élethelyzetünkben Isten iránti bizalommal tehessük feladatunkat, kérjük urunkat!
4. Hogy a feltámadás hite mindig elevenen éljen bennünk, kérjük Urunkat!
5. Hogy az örök élet reménye erősítsen életutunkon, és eljuthassunk a boldogító színelátásra, kérjük Urunkat!



1. Bárcsak találnál valamit mindazokban, akik ma hallgatják az evangéliumot, amiért őket is boldognak nevezhetnéd! Hogy legyen okod minket is boldognak tartani: hallgass meg, Urunk!
2. Add, hogy az egyház közösségében Veled együtt könnyebben járhassuk végig a szegények, az éhezők, a sírók, a kivetettek valójában nehéz útját! Hallgass meg, Urunk!
3. Bátorítsd hitünket, hadd legyen elég erős ahhoz, hogy egy egészen mást sugalló lelki-szellemi-gazdasági közegnek ellenálljon! Hallgass meg, Urunk!
4. Hogy a társadalmi nyomor legyőzéséért összefogjunk minden jóakaratú emberrel, és ránk legalábbis mindig számíthassanak az igazán szegények! Hallgass meg, Urunk!
5. Óvj meg bennünket a kirekesztés, a rágalmazás bűnétől és minden szeretetlenségtől! Hogy észrevegyük, a segítségre szorulók ínségét, és tőlünk telhetően orvosolhassuk is bajukat! Hallgass meg, Urunk!
6. A betegek világnapján adj egy kis enyhülést minden betegnek, vigasztald meg, öleld szívedre, gyógyítsd meg a testi-lelki bajokban szenvedőket! Hallgass meg, Urunk!

Nincsenek megjegyzések: