2010. március 16., kedd

2010. március 14. C év, Nagyböjt, 4. vasárnap A nap liturgikus színe: lila

1. Segítsd Egyházadat, hogy bűnbánatra hívó, megbocsátó szavadat mindig érthetően tudja közvetíteni a világban, hallgass meg Urunk!
2. Éltetsd bennünk atyai házadnak emlékeit, élményeit, hogy ezáltal mindig közel maradhassunk hozzád, hallgass meg Urunk!
3. Segíts, hogy a visszatérőket szeretettel fogadjuk, és megtapasztalhassák általunk szeretetedet, hallgass meg Urunk!
4. Segítsd, hogy mindig meglássuk keresztény életünk örömeit, szépségeit, ne engedj megkeserednünk keresztény életünkben, hallgass meg Urunk!
5. Elhunytjaink tapasztalják meg az Atyai ház örömét, hallgass meg Urunk!



1. Hogy Egyházad minden tékozló gyermeke számára meleg otthon és a kiengesztelődés ünneplő közössége legyen, ahová bátran visszatérhetünk, s ahol egyfolytában együtt lehetünk a szeretet-Istennel! Hallgass meg, Urunk!

2. Töltsd el a példabeszédbeli "atya" anyai nagyvonalúságával és türelmével Egyházad tisztségviselőit: pápánkat, püspökeinket, papjainkat és a többi szolgálattevőt! Hallgass meg, Urunk!

3. Áldd meg Krisztus nagyvonalúságával a jó keresztényeket, a sokat böjtölő, sokat imádkozó kötelességteljesítőket! Ha minden tőlük telhetőt megtettek is, tekintsék magukat nyugodtan haszontalan szolgáknak! Hallgass meg, Urunk!

4. Szabadíts meg minket minden testvéririgységtől, segíts, hogy növekedjünk abban, hogy a mindnyájunkra érvényes kedvenc-voltunkat megbecsüljük! Hallgass meg, Urunk!

5. Töltsön el ma minket hálával az ingyen kapott, soha meg nem szolgálható kegyelem, amit folyamatosan árasztasz ránk! Hallgass meg, Urunk!

Nincsenek megjegyzések: