2010. december 2., csütörtök

2010. november 5. Szent Imre herceg A nap liturgikus színe: fehér

Istenünk, te Szent Imrét tündöklő ifjúságában emelted szentjeid társaságába, miután sugallatodra neked szentelte életét. Engedd, hogy mindenkor közbenjáró segítőnk legyen nálad. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké.
Hívek imája
Testvéreim! Kérjük Istent, hogy Szent Imrének, a keresztény magyar ifjúság első szent virágának közbenjárására hallgassa meg imádságunkat!
1. Add, Urunk, hogy főpásztoraink és papjaink ébren tartsák ifjúságunkban az igazlelkűség és a tiszta élet értékét és szeretetét.
2. Add, Urunk, hogy népünk ifjúsága Szent Imre herceg példáján nevelődjék műveltségre és becsületes munkás életre.
3. Add, Urunk, hogy mindnyájan kövessük Szent Imrét Egyházunk és magyar hazánk szeretetében.
4. Add, Urunk, hogy egyházközségünk családjai Szent Istvánban, Boldog Gizellában és Szent Imrében, az első szent magyar családban lássanak példaképet.
5. És végül engedd, Urunk, hogy az életük virágában elhunyt ifjú testvéreink örök boldogságra jussanak.
Urunk, Jézus Krisztus, kegyelmi ajándékoddal a fiatal keresztény magyarságnak Szent Imre hercegben ragyogó példát adtál. Az ő közbenjárására mentsd meg ifjúságunkat a bűn káprázatától és a szenvedély mámorától, hogy tiszta elmével megismerje az igazságot, és bátor lélekkel kövesse a jót. Krisztus, a mi Urunk által.

Nincsenek megjegyzések: