2010. december 2., csütörtök

2010. november 22. Szent Cecília szűz és vértanú A nap liturgikus színe: piros

Kérjük, Testvéreim, a vértanúk erősségét, Jézus Krisztust, hogy Szent Cecilia közbenjárására erősítsen meg minket is a hitben és a tiszta életben.


1. Erősítsd, Urunk, hitünket, hogy jobban féljünk a bűntől, mint a test halálától.
2. Növeld, Urunk, szeretetünket, hogy szívesen hozzunk meg minden áldozatot.
3. Add, hogy hitünkkel és belső erőnkkel gyámolítani tudjuk a bizonytalankodókat.
4. Tégy minket szereteted és természetfölötti Országod jeleivé és követeivé.
5. Vértanúid és szentjeid közbenjárására adj helyet nekünk is Országodban.


Urunk, Jézus Krisztus! Te oly nagy szeretetet adtál Cecilia szívébe, hogy önként meghozott minden áldozatot, és készséggel vállalta a vértanú-halált. Kérünk, az ő közbenjárására növeld szeretetünket, hogy önkéntes áldozatvállalásunk kedves legyen Előtted, és megadja nekünk az örök életet. Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.



1. Legyen áldásod minden nekirugaszkodásunkon! Adj hitet, reményt és szeretetet, hogy alkalmas eszközeid lehessünk! Hallgass meg, Urunk!
2. Hogy a társadalomban és az egyházban szabadon szolgálhasson téged minden ember legjobb tudása és tőled kapott képességei szerint! Hallgass meg, Urunk!
3. Hogy mi is mindnyájan értékük szerint értékeljük a szegények, a megvetettek teljes, és szívből jövő áldozatait, a szegény özvegyek két filléreit! Hallgass meg, Urunk!
4. Áldd meg és jutalmazd meg az egyházi zene szolgálóit, hogy "irgalmasságodat énekeljék mindörökké"! Hallgass meg, Urunk!
5. Áldd meg és jutalmazd mindazokat, akik imádkozni, énekelni és szeretni tanították gyermekeiket, a rájuk bízottakat! Hallgass meg, Urunk!

Nincsenek megjegyzések: