2009. október 25., vasárnap

RÓZSAFÜZÉR a k i s d e d J é z u s szent gyermekségéről.

Az Atyának, és Fiúnak, és Szentlélek Istennek nevében. Amen.

Hiszek egy Istenben s a t.

Miatyánk s a t. 3 Üdvözlet.





E l s ő t á b l a



I m a





Irgalmas Istenem ! nézz kegyesen azon gyöngekorú gyermekekre, kiket a keresztség szentsége által megtisztítván, magadnak kedves lakhelyű! választottál. Jézus Krisztus szent fiad által, a ki maga is erőtlen kis gyermek alakban jelent meg az emberek között, kérünk, add nekik kegyelmedet, hogy az igaz hitben alapos oktatást nyerjenek, az erényben és isteni félelemben neveltessenek s a kisded Jézus példájára ok is kegyelemben és bölcsességben nevelkedjenek. Amen.

E szándékra mondj el 1 Mi-Atyánkot és 10 Üdvözletet.





M á s o d i k t á b l a.



I m a.





Irgalmas Isten ! buzgó könyörgéssel ajánljuk föl neked a serdülő ifjúságot. A te isteni

fiad Jézus Krisztus által, a ki maga is első ifjúságát nevelő atyjának szent Józsefnek oldala

mellett csendes magányban s minden erények gyakorlásában töltötte, kérünk tégedet, hogy a vigyázatlan ifjúságnak légy kalauza és oltalma, miszerint a hitben és jó erkölcsökben megerősödjék, a te kedvedben az anyaszentegyháznak vigaszára és a szülék örömére növekedjék, és váljék mindegyik ifjú jámbor és buzgó kereszténynyé. Amen.

E szándékra mondj el 1 Mi-Atyánkot és 10 Üdvözletet.







H a r m a d i k t á b l a.



I m a.





Irgalmas Isten ! buzgó könyörgéssel ajánljuk föl neked a serdülő ifjúságot. A te isteni fiad Jézus Krisztus által, a ki maga is első ifjúságát nevelő atyjának szent Józsefnek oldala mellett csendes magányban s minden erények gyakorlásában töltötte, kérünk téged, hogy a vigyázatlan ifjúságnak légy kalauza és oltalma, miszerint a hitben és jó erkölcsökben megerősödjék, a te kedvedben az anyaszentegyháznak vigaszára és a szülék örömére növekedjék, és váljék mindegyik ifjú jámbor és buzgó kereszténynyé. Amen.

E szándékra mondj el 1 Mi-Atyánkot és 10 Üdvözletet.







H a r m a d i k t á b l a.



I m a.




Legkegyesebb Istenünk ! Te tudod, hogy mennyi csábítással és szeszélylyel kell szembe szállnia mai napon az ifjúságnak, ha hitét megtartani és tisztaságát szeplőtelenül megőrizni akarja, és hányan vannak, kik a romlottságba sülyedve, ifjúságuk legszebb éveit rútul eltékozolják ! - Ne engedd őket a kárhozatnak örvényébe rohanni ! Kérünk Jézus Krisztusnak szent gyermekségére, az ő mennyei ártatlanságára, ifjú korának isteni erényeire, valamint azon szeretetére, mely őt indítá, hogy szegény gyermekké lenne és az emberi nemet az örök veszedelemből kimentse: térítsd vissza az eltántorodottakat, erősítsd meg szent kegyelmeddel mindazokat, kik veszélyben forognak; ajándékozd meg szent szereteteddel, hogy immár tőled semmi el ne szakaszthassa őket. Amen.

E szándékra mondj el 1 Mi-Atyánkot és 10 Üdvözletet.




N e g y e d i k t á b l a.


I m a.


Úr Isten ! a te legszentebb gondviselésed öröktől fogva kijelölte minden embernek az ösvényt, melyen végczélját, az örök boldogságot, elérheti. Attól függ tehát minden, hogy az ifjúság, midőn magának életpályát választ, teljesítse legszentebb akaratodat. A jó választás alapítja meg mind az ideiglenes, mind az örök boldogságot. Világosítsd meg őket isteni világosságoddal, miszerint hivatásukat megismervén, okosak is legyenek, ne hogy a választásban indulatosság, haszonlesés avagy elbizakodás megvakítsa őket, s hogy szilárd eltökéléssel induljanak oda, a merre isteni hívás szólítja őket. Kérjük e kegyelmet Jézus Krisztus szent fiad által, a ki e világra jött, hogy szentséges akaratodat teljesítse és magasztos hivatásának eleget tegyen. Amen.

E szándékra mondj el 1 Mi-Atyánkot és 10 Üdvözletet.




Ö t ö d i k t á b l a.


I m a.



Úr Isten ! te minden emberek atyja ! mi hamar fölvirágoznék az igaz hit, az Úr félelme, az erényesség a növekedő ifjúság között, ha szüleik s azok, kikre a nevelés bízva van, tisztán fölismernék s lankadatlan szorgalommal teljesítenék kötelességeiket ! - Azért kérünk és az ifjúság iránti szeretettől indíttatva könyörgünk: add a szüléknek, tanítóknak s nevelőknek kegyelmedet, hogy növendékeik iránt való kötelmeiknek megfelelvén, azokat, kik kezeikre bízatják, lelkes buzgalommal neked és szent neved dicsőségére neveljék. Tekintsd, jó Atyánk ! Jézust, az isteni gyermeket, kiben nagy kedved telt; tekintsd édes fiad szűz anyjának Máriának, valamint jámbor nevelő-atyjának szent Józsefnek érdemeit; engedjed, hogy minden gyermek legyen hasonló a gyermek Jézushoz, minden szülő pedig kövesse szűz Máriának és szent Józsefnek gyönyörűséges példáját. Ámen.

E szándékra mondj el 1 Mi-Atyánkot és 10 Üdvözletet.

Nincsenek megjegyzések: