2009. október 25., vasárnap

Minden Szentek Rózsafüzére

Ebben a rózsafüzérben minden tizedhez egy könyörgés tartozik, és minden Üdvözlégyben a Szűzanya megnevezéséhez egy kiegészítő jelző kerül. Ez a szentolvasó a bevezetésből (4 szem) és hat tizedből (6-szor 1+10 szem) áll.


Bevezetés: Hiszekegy... Miatyánk... Könyörgés... Üdvözlégy (3-szor, betétekkel)...

Könyörgés: Istennek kedves szentjei, akik a lelki szegénység által az örök kincseket megnyertétek, könyörögjetek értünk, hogy a földi javakkal úgy éljünk, hogy általuk az örök boldogságba juthassunk.

Üdvözlégy betétek:

1. Üdvözlégy Mária, Atyaistennek leánya, kegyelemmel...

2. Üdvözlégy Mária, Fiúistennek anyja, kegyelemmel...

3. Üdvözlégy Mária, Szentlélekistennek mátkája, kegyelemmel...


Tized (6-szor): Miatyánk... Könyörgés... Üdvözlégy (10-szer, betétekel)... Dicsőség...

Első tized könyörgése: Istennek kedves szentjei, akik a szelídség által lettetek érdemesek arra, hogy a megígért országot elnyerjétek, könyörögjetek értünk, hogy a keresztény önmegtagadás által minden ellenségünknek megbocsássunk, s így mi is bűneink bocsánatát elnyerhessük Istentől.

Üdvözlégy betét az első tizedben: Üdvözlégy Mária, pátriárkák királynéja, kegyelemmel teljes...

Második tized könyörgése: Istennek kedves szentjei, akik komoly bűnbánattal érdemeltétek ki a mennyei vigasztalást, könyörögjetek értünk, hogy oly mértékben meg tudjuk bánni bűneinket földi életünkben, hogy ne kelljen félnünk a túlvilági büntetéstől.

Üdvözlégy betét a második tizedben: Üdvözlégy Mária, próféták királynéja, kegyelemmel teljes...

Harmadik tized könyörgése: Istennek kedves szentjei, akik az igazságot éhezve és szomjazva az örökké tartó örömökkel teljesen ki lettetek elégítve, könyörögjetek értünk, hogy a mennyekbe kívánkozva ne is várjunk teljes kielégítést itt a földön.

Üdvözlégy betét a harmadik tizedben: Üdvözlégy Mária, apostolok királynéja, kegyelemmel teljes...

Negyedik tized könyörgése: Istennek kedves szentjei, akik az irgalmasság cselekedeteit gyakorolva az Istennél irgalmat találtatok, könyörögjetek értünk, hogy mi is az Istenért szeressük felebarátainkat, és ezáltal az Istennél irgalmat találjunk.

Üdvözlégy betét a negyedik tizedben: Üdvözlégy Mária, vértanúk királynéja, kegyelemmel teljes...

Ötödik tized könyörgése: Istennek kedves szentjei, akik a szív tisztaságát annyira becsültétek, hogy miatta Isten színe látására jutottatok, könyörögjetek értünk, hogy a legkisebb bűnöktől is óvakodjunk, és ezáltal halálunk után minél előbb Isten színe látására juthassunk.

Üdvözlégy betét az ötödik tizedben: Üdvözlégy Mária, hitvallók királynéja, kegyelemmel teljes...

Hatodik tized könyörgése: Istennek kedves szentjei, akik a bűnösökért könyörögve, Istent engesztelve méltók lettetek arra, hogy Isten fiainak neveztessetek, könyörögjetek értünk, hogy sem mi, sem hozzátartozóink ne legyünk Istennek ellenségei, hanem igazi bűnbánattal a mennyekbe juthassunk.

Üdvözlégy betét: Üdvözlégy Mária, minden szentek királynéja, kegyelemmel teljes...


Befejezés: Istennek minden szentjei, akik annyi üldözést álltatok ki az igazságért, és mindvégig a keresztnek tövises útján lépdeltetek, könyörögjetek értünk, hogy minket az Istenhez vezető úttól semmi akadály el ne rettentsen, hanem Istenhez mindhalálig állhatatosan ragaszkodva méltók lehessünk veletek együtt az Istent örökké dicsérni; és az angyalokhoz társulva mondani: szent, szent, szent a seregek Ura Istene, dicsősége betölti az eget és a földet, hozsanna a magasságban! Áldott, aki jön az Úr nevében, hozsanna a magasságban! Amen


Ének javaslat: ÉE 303/1-6. Világmegváltó Jézusunk, vidd üdvösségre híveid…

Nincsenek megjegyzések: