2009. október 25., vasárnap

JÉZUS KRISZTUS Dicsőségéről szóló rózsafüzér

Három tizedből áll és 3 nagyobb szemből, a mi Urunk Jézus Krisztus életéveinek emlékére.

A keresztvetés után azzal kezdődik, hogy háromszor mondatik:

Uram Jézus jöjj el.

Ezen szavakkal végzé evangélista szent János az ő titkos jelenéseinek könyvét s arra szolgálnak, hogy híjuk magunkhoz az édes Jézust és vonjuk be lelkünkbe, szívünkbe, kérvén őt: hogy belsőnkben semmisítse meg mindazt, a mi neki nem tetszik, s töltsön be szent kegyelmével, Szentlélekkel és szeretetével. – Igen hasznos ezen igéket más imának kezdetén vagy egyéb foglalkozásnál ily szándékból ismételni.

Az apró szemekre mondatik:

Uram Jézus ! ki születtél szűz Máriától; dicsőség neked az Atyával és a Szentlélekkel

mindörökkön örökké. Amen.

E szavakat mondván, föl kell ajánlani Jézus Krisztusnak mindazon dicsőséget, melyben őtet mennyei Atyja, a Szentlélek, szerelmes anyja, minden angyalok és szentek részesítették s mindezen dicsőség pótolja helyre azon mulasztásokat, melyekbe mi teljes életünkben estünk.

Ugyanekkor fölajánljuk neki egész életünket, könyörögvén, hogy minden, a mi elmúlt, szentelve legyen az ő egyes éveinek tiszteletére, úgy hogy Jézusnak első évére szolgáljon a mi életünk első éve; a másodikra a mi életünk második éve s így tovább.

Az öreg szemekre mondatik:

V. Dicsőség az Atyának, és Fiúnak s a t.

F. Miképpen vala kezdetben s a t.

miközben fölajánlatik a Szentháromságnak mindazon dicsőség, melyet Jézus Krisztus szerzett neki s mind örökké szerezni fog, s ez szolgáljon elégtételül azon mulasztásokért, melyeket a teljes Szentháromság irányában mi követtünk el.

Vissza az előző oldalra.

Nincsenek megjegyzések: