2010. április 20., kedd

2010. április 18. C év, Húsvét, 3. vasárnap A nap liturgikus színe: fehér

1. Urunk, ragyogtasd fel Egyházadon húsvét értékeit, hogy a véred, mellyel megváltottad és megszentelted a világot, tegye eggyé a földön élő különböző nyelvű, eltérő hitű, nemzetiségű népeket, hogy mindannyian Téged dicsőítsenek imádságaikban! Imádkozzunk!
2. Áld meg Urunk Szentatyánkat, XVI. Benedek pápát, hogy a Rábízott nyájat mindig Szentlelked erejében tudja vezetni, a Te szíveddel, a Te ajkaddal, a Te szereteteddel! Imádkozzunk!
3. Ébreszd fel újra a reményt és a bizalmat mindazokban, akik sokat szenvednek és küzdenek egy igazságosabb és jobb világért, hogy minden reggel fel tudják ismerni a te jelenlétüket életükben! Imádkozzunk!
4. Ajándékozd meg minden megkeresztelt testvérünket azzal a bátorsággal, mellyel megajándékoztad az apostolokat! Legyen bátorságuk minden nehéz pillanat után az újrakezdéshez! Imádkozzunk!
5. Ma is összegyűjtöttél bennünket oltárod körül, hogy megemlékezzünk és tápláljuk lelkünket az élet kenyerével. Add, hogy minden szentáldozás után teljes szívvel rádhagyatkozva tudjunk válaszolni: Igen! Szeretünk Téged! Te vagy az életünk Ura! Imádkozzunk!



1. Adj urunk kedvező időjárást, hogy az emberi munka gyümölcseként kegyelmed erejével teremjen a föld, amit megművelünk, hallgass meg Urunk!
2. Erősítsd meg dolgozó népünket, hogy a nehézségek ne tántorítsanak el, a kudarcok ne keserítsenek el, hanem mindenben meglássuk az apró sikereket, és hálát adjuk érte neked, hallgass meg Urunk!
3. Segíts, hogy mindennapi munkánk után, és a vasárnapi ünnepnapon örömmel álljunk eléd, hallgassuk szavadat, táplálkozzunk testeddel, hallgass meg Urunk!
4. Adj erőt, hogy mindig meg tudjuk vallani irántad való szeretetünket, hallgass meg Urunk!
5. Elhunyt testvéreink tapasztalják meg a feltámadás és az örök élet bizonyosságát, hallgass meg Urunk!



1. Tedd reményünket teljessé, hogy hitünkkel adjuk meg a szeretet válaszát Neked, minden áldás, tisztelet, hatalom és dicsőség Urának! Hallgass meg, Urunk!
2. Adj erőt Benedek pápának, hogy megfeszített munkában felőrölt élete alkonyán el tudja viselni a korral járó kiszolgáltatottság keresztjét is! Hallgass meg, Urunk!
3. Támogasd minden követődet, mindnyájunkat, önmagunk kiüresítésének nehéz munkájában! Segíts, hogy szívesen kövessük ebben is az Isten Fiát! Hallgass meg, Urunk!
4. Adj olyan pillanatot ebben a szentmisében, amikor négyszemközt érezhetjük magunkat veled! Amikor megkérdezed tőlünk is, amit Pétertől kérdeztél meg a Tibériás partján! Hallgass meg, Urunk!
5. Hogy találkozásaink a te megbocsátó mindentudásoddal békességet teremjenek bennünk! Tedd a kiengesztelődés szentségével sáfárkodó papjaidat kivétel nélkül az irgalom követeivé! Hallgass meg, Urunk!
6. Hogy halálunk óráján, bármilyen lesz is az, mindnyájan megdicsőítsük Istent és eljussunk a föltámadásra! Hallgass meg, Urunk!
7. Hogy a nemzetek közötti megbékélés gondolata egyházmegyénk védőszentjének, Szent Adalbertnek a szellemében és lelkületében megvalósulhasson a maga teljességében! Hallgass meg, Urunk!

Nincsenek megjegyzések: