2010. május 18., kedd

2010. május 2. C év, Húsvét, 5. vasárnap (Szent Atanáz) A nap liturgikus színe: fehér

1. Szenteld meg Urunk Egyházadat! Add, hogy úgy szeressük Jézust, mint ahogy a mennyasszony tekint jegyesére, és ahogy a kettőjük közötti szeretet, jel a világnak, így legyen jel az Egyház és Krisztus szeretete is. Hallgass meg, Urunk!
2. Add, Urunk, hogy minden Testvérünk szívében fellobbanjon szereteted tüze, mellyel oda tudjunk fordulni a szenvedők, elhagyatottak felé. Add, hogy szolidárisak legyünk más nemzetek felé. Hallgass meg, Urunk!
3. Szentlelked erejével erősítsd meg azokat a testvéreinket, akik szenvednek, akik hontalanul élnek a világban. Hallgass meg, Urunk!
4. Add meg Szentlelked világosságát a jogi pályán dolgozóknak, hogy mindig világosan és igazságosan tudjanak dönteni. Hallgass meg, Urunk!
5. Add, hogy közösségünk mindig hitben és hűségesen ünnepelje megváltását a szentmise közösségében. Hallgass meg, Urunk!


1. Alakítsd szívünket szent szíved szerint, és töltsd el szeretettel embertársaink iránt, hallgass meg Urunk!
2. Álld meg Szentatyánkat, püspökeinket és papjainkat, hogy szeretetedről mindig tanúságot tegyenek a világban, hallgass meg Urunk!
3. Álld meg azokat, akik először járulnak oltárodhoz, és táplálkoznak szent testeddel, hogy megtapasztalják szeretetedet, és hűségesek maradjanak hozzád, hallgass meg Urunk!
4. Álld meg elsőáldozóink családjait, hogy tovább tudják vezetni gyermekeiket a te utadon, hallgass meg Urunk!
5. Erősíts mindannyiunkat, hogy szeretetedről tanúságot téve egyre jobban láthatóvá váljon végtelen szereteted a világban, hallgass meg Urunk!



1. Ékesítsd föl népedet, Jegyesedet, az egyházat a szeretettel, hogy méltók legyen a Vőlegényhez, Krisztushoz! Hallgass meg, Urunk!
2. Hadd legyünk a hitre sóvárgók szemében igazi jellé, amely elhárít minden akadályt a tétovázók elől: legyen az egyház minden közössége nyitott és egyetemes, hogy befogadja az újonnan érkezőket! Hallgass meg, Urunk!
3. Hogy egyházi elöljáróink: pápánk, püspökeink és papjaink által Isten újjá teremtő munkája folyamatosan működjék és erőt öntsön minden tanítványodba! Hallgass meg, Urunk!
4. Készíts föl mindnyájunkat arra, hogy az új Jeruzsálem polgáraivá legyünk! Hogy minden erőfeszítésünk, amelyet a közjó érdekében teszünk, az örök hazára, a maradéktalan boldogságra és a békére növesszen föl bennünket! Hallgass meg, Urunk!
5. Az új ég és az új föld metszéspontjában állva taníts naponta a szeretetre, hogy Országodnak ezt a még mindig új és egyetlen parancsát teljesíteni tudjuk! Hallgass meg, Urunk!
6. Te, aki mindent újjá alkottál és alkotsz, érleld meg hitünket, hogy befogadjuk mai tanításodat, és megértsük jelképeit: az új Jeruzsálemet, a templomot, az örökké velünk élő Istent, és mindnyájan felnőjünk a Vőlegény szeretetére! Hallgass meg, Urunk!


1. Amikor hálát adunk, dicsérünk és kérlelünk Téged, közös imádságunk egy szívvel, lélekkel szóljon Hozzád, hallgass meg, Urunk!
2. Járja át a Szentlélek szabadon fújó szele Egyházunkat! Hogy Titokzatos Tested tagjaiként mindnyájan naponta újjászülessünk a Lélekben! Hallgass meg, Urunk!
3. Jézusunk, személyed titka, istenséged és emberséged egysége nem először okozott szakadást egyházadban. Adj alázatos hitet, amely elfogadtatja velünk, hogy a titok mindig meghaladja emberi korlátainkat, de attól az igazság igaz marad! Hallgass meg, Urunk!
4. Adj bölcsességet a hit és az élő víz őrzőinek, hogy amikor a tévedéseket elítélik, a tévedésért felelős embert mégse ítéljék el! Hogy irgalmasok legyenek, mint Te vagy! Hallgass meg, Urunk!
5. Hogy a sokféleségben megvalósuló egység láthatóvá véljék az egyházban is a te tanításod fényében! Hallgass meg, Urunk!
6. Hogy a kényelmetlenséget, a meg nem értést, a kitaszítottságot, még a száműzetést is bátran elviseljük a Te barátságodért! Hallgass meg, Urunk!

Nincsenek megjegyzések: