2010. május 21., péntek

Hálát adunk neked, mennyei Atyánk, hogy az örök életet adod nekünk. Élő reménységet adj szívünkbe, hogy bátran megálljunk a hitben minden baj és kísértés közepette. Hogy amikor újra eljössz, elnyerjük az igazság koronáját az Úr Jézus Krisztus által. Ámen.


Hálával dicsőítünk téged, mennyei Atyánk, hogy megemlékezel népedről. Nem hagysz minket egyedül, gondoskodsz rólunk, segítségünkre sietsz a bajban. Te vagy a mi megmentőnk. Ámen.


Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra!


Halld meg, Uram, a hangomat és szabadíts meg!


Imádlak Uram Jézus, és magasztallak, mert Szent Kereszted által megváltottad az egész világot!


Imádunk téged, Megváltó Jézusunk, aki a kereszted által legyőzted a bűnt, feltámadásod által pedig a halált is. Élő Isten Fia, hozzád kiáltunk! Te vagy az építők által megvetett kő, aki szegletkővé lettél, add, hogy egyházad élő köveivé lehessünk! Országunk jelenlegi és jövőbeni vezetőiért imádkozunk hozzád, add, hogy az igazság ismeretére eljussanak, és annak megvalósításán fáradozzanak. Kérünk téged mindazokért, akik betegségben, szomorúságban, öregkori magányban és otthontalanságban szenvednek, add, hogy feltámadásod a vigasz és a megerősödés forrása legyen! Ámen
(Szalma Józsefné)


Irgalmazz nekem Uram, irgalmazz nekem!


Isten békessége, amely minden emberi értelmet meghalad, őrizze meg szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban! Ámen (Szószéki áldás)


Isten szentjei, mutassátok meg az Evangélium útját!


Istenem! Bocsásd meg, hogy számunkra sokat jelent a külső, és sokat a látszat. Add, hogy még fontosabb legyen, ami belül van. Ámen.


Istenem! Csöndesen tartom a kezemet feléd, és csöndesen is várakozom! (Szent-Gály Kata: Imádságtöredékek)


Istenem! Hadd áldjalak téged, hogy pásztorbotoddal vezetsz. Tudom, hogy a dorgálás is javamra van, nem engedi, hogy letérjek ösvényedről. Köszönöm, hogy sohasem hagysz magamra, mert te tudod, én vezetésed nélkül rögtön eltévednék. Ámen.

Nincsenek megjegyzések: